Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Nemecký cyklista Andre Greipel nadviazal v úvodnej etape pretekov Okolo Ománu na svoje tri januárové čiastkové úspechy z austrálskej Tour Down Under, keď sa presadil po 159 km od kráľovského paláca Al Alam v Muscate do Wadi Al Hoqay. V špurte hlavného poľa cyklista tímu Lotto-Belisol predstihol Rusa Denisa Galimzjanova a Američana Tylera Farrara.

Slovák Peter Sagan, ktorý sa na preteky presunul z neďalekého Kataru, finišoval v utorok na 5. mieste. Druhý slovenský cyklista Peter Velits obsadil 55. priečku.

"Dnešná rovinatá etapa bola akási nudná, aj keď na začiatku ušla štvorica pretekárov a my sme ich celý deň dobiehali. Niekoľko kilometrov pred cieľom sme ich napokon pohltili a posledné metre nadišiel čas pre špurtérov. Držali sme sa vpredu spoločne s kolegom Danielom Ossom, ale nevyšlo nám to tak ako v Katare. V závere som sa zavesil za Boonena, že sa vyveziem s ním dopredu, ale on akosi na špurt nemal, nevyštartoval a mne už chýbali nejaké stotinky. Osobne sa ešte necítim v takej forme, ako by som chcel, ale je to len začiatok sezóny a všetko príde. Pred nami je ďalších päť etáp, takže uvidíme," sprostredkoval pre agentúru SITA slová Petra Sagana jeho manažér Jozef Korbel.

Na 3. ročníku Okolo Ománu sa zišla veľmi kvalitná konkurencia. Nechýba úradujúci majster sveta Mark Cavendish, adepti na celkové prvenstvo na Tour de France Andy Schleck a Vicenzo Nibali, víťaz minulotýždňového podujatia v Katare Tom Boonen či najlepší časovkár súčasnosti Fabian Cancellara.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Ománu:

1. etapa (Kráľovský palác Al Alam - Wadi Al Hoqay, 159 km): 1. Andre Greipel (Nem.) Lotto-Belisol 3:26:09 h, 2. Denis Galimzjanov (Rus.) Kaťuša, 3. Tyler Farrar (USA) Garmin-Barracuda, 4. Marcel Kittel (Nem.) Projekt 1T4i, 5. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 6. Nacer Bouhanni (Fr.) FDJ všetci čas ako víťaz, ... 55. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +3 s

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
keyboard_arrow_up