Velo Test Fest 2012 report

Po piatkovom večernom resete sme sa celá bikerská banda v sobotu ráno vydali na cestu-necestu, k stodole Bolka Polívky v Olšanoch pri Brne. Už jazda po kľukatej hornatej vozovke naznačovala, že o rozmanitosť prostredia na test bikov nebude núdza.

Malebná dedinka Olšany, ktorá sa nachádza takmer v srdci Vysočiny, bola vhodne vybraným miestom. Účastníci mali možnosť ocenenia kvality testovaných bikov i usporiadateľských služieb. Dobre zorganizované parkovanie na širšom priestranstve uľahčilo prístup i menej mobilným návštevníkom, a tak sa každý mohol do sýtosti nabažiť dvojkolesových tátošov. Ústretový personál sa snažil všetkým promptne vysvetliť a ukázať, kam sa pohnúť, kde sa zaregistrovať. Samotná registrácia Velo test festu prebiehala hladko a v jej cene bol tiež obed, veľmi vhodne zvolené cestoviny, keďže bikeri potrebovali rýchlo doplniť energiu niečím ľahkým. Po celý čas podujatia boli k dispozícii iontové a energetické nápoje, neobmedzená zásoba, pre každého účastníka grátis. Opäť veľká pomoc zo strany organizátora, keďže bolo už dostatočne teplo a tekutiny sa zo všetkých odparovali závratnými rýchlosťami. Na test jazdy boli od začiatku pripravené dve varianty tratí a tak...


V okamihu sadáme na prvé biky. Hneď sme svišťali čo nám dych a nohy stačili, najskôr po lúke, potom kúsok po ceste do riadneho kopca. Krásne prebudenie svalov hneď na začiatok trate. Okamžite sa dalo povedať či zvolené komponenty na bikoch pracujú ako majú, aj na ceste, aj pri menších nerovnostiach. Vzápätí bol les v dohľade, ba viac, hneď pekný zjazdík dole kopcom, s troškou štrku, hliny, ihličia. Ideálna cestička. Zákruta doľava, okolo stromu, kúsok cesty, ale naozaj len kúsok, a okamžite sa biker ocitol na koreňovke s troškou väčších kameňov. Dupali sme do pedálov čo nám nohy stačili. Tlmenie a pruženie pracovalo na plné obrátky. Šmyyyk, zadné koleso do zákruty a z prachu sa vynoril jemný kopček. Okamžité radenie prešmykom i prehadzovačkou preverilo nie jednu zostavu komponentov na testovaných bikoch. V poslednej prašnej zákrute nás dokonca prekvapili lišiacki susedia a chvíľku sa nás snažili polievať vodou. Super zábava. I keď kratšia trať, no veľmi vhodná na preverenie každého komponentu. Hore kopcom, rozbitou lúkou a opäť sme sa ocitli na pláni so širokým výberom test bikov.


Celý deň prebiehal veľmi organizovane. Miestami sa muselo na biky čakať dlhšie, čo bolo spôsobené problémami s defektom či zradou v technike, no pri takom množstve nadšencov to jednotlivé zastúpenia značiek naozaj nemali ľahké a vyrovnávali sa so situáciou veľmi statočne. Malý problémik spôsobovala registrácia so značkou Specialized, kde nebolo možné vypožičať bike na test bez vopred vytlačenej formy a internetovej registrácie. Takto prišla značná časť účastníkov o možnosť jazdy na vysnívanom spešlíku. Väčšina sprostredkovateľov v stajniach bola veľmi ústretová, a prevažná väčšina si cenila i diskusiu o tom ako sa na bikoch jazdilo.
Velo test fest je príjemná akcia na víkend, kde sa rozhodne oplatí ísť. Množstvo krásnych bikov, ba až umeleckých diel zaručuje, že nadšenci môžu plnými dúškami nasávať elektrizujúcu atmosféru a radosť z jazdy na rozmanitých bikoch, či už elektrických, alebo tradične hnaných jedným tátošom.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
skywalker594 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: VAUDE Kuro - funkčné posolstvo nielen do terénu

Test: VAUDE Kuro - funkčné posolstvo nielen do terénu

Poď sa pozrieť na časť kolekcie oblečenia od výrobcu VAUDE, vhodnej do nastávajúcich podmienok. Ako funguje oblečenie z recyklátu, keď teplota stúpa? Čo všetko ponúka?
Test: Cyklosedačka OGK Urban Iki - japonská kvalita s holandským dizajnom

Test: Cyklosedačka OGK Urban Iki - japonská kvalita s holandským dizajnom

O spoločnosti OGK ste pravdepodobne ešte nepočuli, no v Japonsku patrí v rámci segmentu cyklosedačiek a doplnkov na bicykle k lídrom už viac ako 80 rokov.
Test: Kogel KOLOSSOS - toto nie je bižutéria

Test: Kogel KOLOSSOS - toto nie je bižutéria

Ako funguje ramienko prehadzovačky s oversized kladkami na keramických ložiskách? Zlepší sa len vzhľad alebo aj funkcia?
keyboard_arrow_up