Španiel Francisco Ventoso sa stal víťazom pondelkovej 9. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla zo San Giorgia del Sannio do Frosinone a merala 166 km. V hromadnom špurte celého pelotónu sa cyklista tímu Movistar presadil pred Talianmi Fabiom Fellinim a Giacomom Nizzolom. V celkovom poradí sa v popredí nič nemenilo.

Ružový dres lídra si aj do desiatej etapy oblečie Kanaďan Ryder Hesjedal, ktorý má pred Joaquímom Rodríguezom náskok 9 sekúnd. Tretí je zatiaľ s odstupom 15 sekúnd Paolo Tiralongo z Talianska.

Pondelková etapa bola určená predovšetkým pre špurtérov a rozhodovať sa malo v koncovke. Asi 6 km pred cieľom však nečakane nastúpil Rodríguez a trocha roztrhal pelotón. V poslednej zákrute pred cieľovou rovinkou bol hromadný pád, viacerí elitní šprintéri museli spomaliť, do hromadného špurtu sa nezapojili Mark Cavendish a ani Matthew Goss, čo využil Ventoso.

Slovenský cyklista Martin Velits prišiel v pondelok do cieľa v pelotóne na 56. mieste. V celkovom poradí mu patrí 92. priečka so stratou 30:09 min na Hesjedala.

Výsledky - Giro d´Italia:

9. etapa (San Giorgio del Sannio - Frosinone, 166 km): 1. Francisco Ventoso (Šp.) Movistar 3:39:15 h, 2. Fabio Felline (Tal.) Androni, 3. Giacomo Nizzolo (Tal.) RadioShack, 4. Damiano Caruso (Tal.) Liquigas-Cannondale, 5. Daniel Schorn (Rak.) NetApp, 6. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, ... 56. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep všetci čas ako víťaz

Poradie po 9. etape: 1. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin - Barracuda 36:02:40 h, 2. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša +9 s, 3. Paolo Tiralongo (Tal.) Astana +15, 4. Roman Kreuziger (ČR) Astana +35, 5. Benat Intxausti (Šp.) Movistar +35, 6. Ivan Basso (Tal.) Liquigas-Cannondale +40, ... 92. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +30:09
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
keyboard_arrow_up