Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Ryder Hesjedal

Hesjedal vyhral ako prvý Kanaďan Giro d´Italia

Hesjedal vyhral ako prvý Kanaďan Giro d´Italia

Ryder Hesjedal sa stal prvým kanadským víťazom cyklistických pretekov Grand Tour, keď v nedeľu triumfoval na Giro d´Italia. O svojom prvenstve rozhodol až v záverečnej 21. etape, ktorou bola časovka na 28,2 km v uliciach Milána. Jazdu proti chronometru ovládol Talian Marco Pinotti o 39 sekúnd pred Geraintom Thomasom, tretí skončil Jesse Sergent z Nového Zélandu. Hesjedalovi stačila na vybojovanie si ružového dresu 6. pozícia, keďže doterajší líder Joaquín Rodríguez obsadil až 26. priečku.
Amador víťazom 14. etapy Gira, do ružového Hesjedal

Amador víťazom 14. etapy Gira, do ružového Hesjedal

Kostaričan Andrey Amador z tímu Movistar sa stal víťazom sobotňajšej 14. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Cherasca do Cervinie a merala 205 km. Slováka Martina Velitsa (Omega Pharma-QuickStep) klasifikovali na 128. priečke, za Amadorom zaostal o 32:04 min. Ružový dres si neudržal Španiel Joaquim Rodríguez zo zoskupenia Kaťuša, novým lídrom je Kanaďan Ryder Hesjedal z tímu Garmin - Barracuda.
Ventoso využil v 9. etape Gira zaváhanie favoritov

Ventoso využil v 9. etape Gira zaváhanie favoritov

Španiel Francisco Ventoso sa stal víťazom pondelkovej 9. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla zo San Giorgia del Sannio do Frosinone a merala 166 km. V hromadnom špurte celého pelotónu sa cyklista tímu Movistar presadil pred Talianmi Fabiom Fellinim a Giacomom Nizzolom. V celkovom poradí sa v popredí nič nemenilo.
Pozzovivo víťazom 8. etapy Gira, M. Velits 79.

Pozzovivo víťazom 8. etapy Gira, M. Velits 79.

Talian Domenico Pozzovivo zvíťazil v 8. etape cyklistických pretekov Giro d'Italia zo Sulmony na vrchol Lago Laceno (229 km), keď s náskokom vyše 20 sekúnd nechal za sebou španielske duo Benat Intxausti, Joaquím Rodriguez. Slovák Martin Velits obsadil 79. priečku.
Hesjedal sa stal novým lídrom Gira

Hesjedal sa stal novým lídrom Gira

Talian Paolo Tiralongo vyhral 7. etapu cyklistických pretekov Giro d´Italia, po ktorej si ružový dres lídra vybojoval Kanaďan Ryder Hesjedal. Tiralongo v záverečnom stúpaní krajana Micheleho Scarponiho, tretí v etape z Recanati na Rocca di Cambio (202 km) finišoval s odstupom 3 sekúnd Fränk Schleck.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up