Kostaričan Andrey Amador z tímu Movistar sa stal víťazom sobotňajšej 14. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Cherasca do Cervinie a merala 205 km. Slováka Martina Velitsa (Omega Pharma-QuickStep) klasifikovali na 128. priečke, za Amadorom zaostal o 32:04 min. Ružový dres si neudržal Španiel Joaquim Rodríguez zo zoskupenia Kaťuša, novým lídrom je Kanaďan Ryder Hesjedal z tímu Garmin - Barracuda.

Náročná prvá horská etapa s cieľom na vrchole Cervinia dostatočne preverila pripravenosť cyklistov, ešte pred sobotňajším štartom odstúpili z Gira dvaja Austrálčania Marek Renshaw a Matt Goss. Za víťazným Amadorom napokon skončil v rovnakom čase prekvapujúco Jan Bárta z Česka, jazdiaci za NettApp, tretí bol domáci Alessandro De Marchi (Androni Giocattoli) s odstupom dvoch sekúnd.

Štvrtý v sobotňajšej etape Hesjedal sa dostal na čelo priebežnej klasifikácie, pretože doteraz "ružový" Rodríguez bol "až" siedmy, Kanaďan má aktuálne po 14. etape pred Španielom náskok deviatich sekúnd. Tretí v klasifikácii, Talian Paolo Tiralongo z družstva Astana, zaostáva o 41 sekúnd. Martin Velits zo 104. pozície klesol na 113. miesto s mankom 1:23:41 h na Hesjedala.

V nedeľu 20. mája je na programe 15. etapa zo strediska Busto Arsizio do Lecco/Pian dei Resinelli (169 km).

Výsledky - cyklistické preteky Giro d´Italia 2012 - sobota:

14. etapa (Cherasco - Cervinia, 205 km): 1. Andrey Amador (Kol.) Movistar 5:33:36 h, 2. Jan Bárta (ČR) NetApp - čas ako víťaz, 3. Alessandro De Marchi (Tal.) Androni Giocattoli +2 s, 4. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin - Barracuda +20, 5. Paolo Tiralongo (Tal.) Astana +46, 6. Rigoberto Uran (Kol.) +46,...128. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +32:04 min

Poradie po sobotňajšej 14. etape: 1. Ryder Hesjedal (Kan.) Garmin - Barracuda 59:55:28 h, 2. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša +9 s, 3. Paolo Tiralongo (Tal.) Astana +41, 4. Sandy Casar (Fr.) FDJ-Big Mat +1:05 min, 5. Ivan Basso (Tal.) Liquigas-Cannondale +1:06, 6. Roman Kreuziger (ČR) Astana +1:07,...113. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +1:23.41 h
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
keyboard_arrow_up