1000miles: Dobrodružstvo začína

Český extrémny bajker Jan Kopka sa tento rok predstaví druhýkrát v roli organizátora. Preteky Craft 1000 Miles Adventure sa po vlaňajšej premiére dočkal druhého opakovania. Za dobrodružstvom po česko-slovenskej divočine sa štartuje už túto nedeľu pri Aši.

Na pretekárov z Čiech, Slovenska, Nemecka a Švajčiarska čaká náročná 1600 kilometrová trať s celkovým prevýšením 31.000 metrov. Účastníci sa pohybujú po trati bez akéhokoľvek zaistenia, spoliehajú sa sami na seba, na svoju schopnosť popasovať sa s divočinou a na povinnú GPS navigáciu, ktorá ich vedie po vopred vytýčenej trase až do cieľa v najvýchodnejšej obci na Slovensku, v Novej Sedlici.

Podstatu závodu najlepšie vystihuje jeho motto: „Dielčie osobné víťazstvo, dosiahnutie svojho vlastného cieľa, sebaprekonanie, nabitie sebadôvery, pocit pokory, úcta k súperom aj prírode, poznanie a sebapoznanie, strach aj eufória, radosť aj bolesť... A hlavne veľké dobrodružstvo, to by mal byť hlavný motor pre každého účastníka závodu!“

S traťou sa popasuje aj minuloročný víťaz Zdeněk Kříž, ktorý sľubuje ešte lepší čas ako minulý rok. Podarí sa mu pokoriť hranicu 8 dní? Vyberte si svojho favorita a sledujte spolu s nami fascinujúcu MTB reality show na www.1000miles.cz a priamo na MTBiker.sk, kde budeme uverejňovať fotografie a reportáže z akcie.

Dobrodružstvo začína.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Marki007 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Bohemia Swiss Tour - vyskúšaj si cestný etapák na vlastnej koži

Pozvánka: Bohemia Swiss Tour - vyskúšaj si cestný etapák na vlastnej koži

Štyri dni pretekového nasadenia naprieč prírodou Českého Švajčiarska a k tomu jedinečná atmosféra medzinárodných pretekov. Ak rád súťažíš na ceste a hľadáš nové výzvy, môže to byť pre teba tá správna kombinácia.
Pozvánka: MTB Trilogy – hranica maratónu a endura?

Pozvánka: MTB Trilogy – hranica maratónu a endura?

Dalo by sa povedať, že dnes je doba určitého „zľahčovania“. Technických úsekov z tratí ubúda, znižuje sa náročnosť, čo samozrejme súvisí aj s rozšírením štartového poľa o trochu väčšie masy a začínajúcich cyklistov. Ale nie vždy...
Pozvánka: Okolo Slovenska 2021 plné lákadiel - Sagan, Froome, Eurosport

Pozvánka: Okolo Slovenska 2021 plné lákadiel - Sagan, Froome, Eurosport

Okolo Slovenska 2021 bude vo viacerých ohľadoch naj. Nabitá je štartová listina, favoritom je P. Sagan, do sveta ukážeme Slovensko vďaka prenosom Eurosport.
keyboard_arrow_up