Zdroj: mathosh

Švajčiar Johann Tschopp z tímu BMC Racing sa víťazstvom v 5. etape cyklistických pretekov Okolo Utahu dostal na čelo priebežného poradia, keď dotiahol do konca svoj únik v úplnom závere. Post lídra si neudržal domáci Christian Vandevelde, ktorý prišiel do cieľa s odstupom 1:38 min a klesol na druhú priečku v celkovej klasifikácii. Predposledná etapa z Park City do lyžiarskeho strediska Snowbird bola kráľovská - merala 165 km a jazdci v nej našliapali dovedna 3048 výškových metrov.

Druhý bol v cieli český pretekár Leopold König a tretí Američan Joseph Dombrowski. Bratia Velitsovci v službách tímu Omega Pharma-Quickstep zaostali za Tschoopom 10:22 min. Martin bol 53., Peter 55. Celkovo je na tom lepšie na 64. mieste Peter Velits s mankom 20:19 na lídra. Martinovi Velitsovi pred poslednou 6. etapou patrí 72. pozícia (+26:01 min).

Výsledky:

Okolo Utahu - 5. etapa (Park City - Snowbird, 165 km):

1. Johann Tschopp (Švaj.) BMC Racing Team 4:18:20 h, 2. Leopold König (ČR) Team Netapp +43 s, 3. Joseph Dombrowski (USA) Bontrager Livestrong Team +47, 4. Ian Boswell (USA) Bontrager Livestrong Team +52, 5. Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-Quickstep +1:00 min, 6. Lucas Euser (USA) Team Spidertech P/B C10 +1:02, ... 53. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep, 55. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep obaja +10:22



Poradie po 5. etape:

1. Johann Tschopp (Švaj.) BMC Racing Team 18:18:49 h, 2. Christian Vandevelde (USA) Garmin-Sharp-Barracuda +38 s, 3. Matthew Busche (USA) Radioshack-Nissan-Trek +43, 4. Leopold König (ČR) Team Netapp +53, 5. Joseph Dombrowski (USA) Bontrager Livestrong Team +58, 6. Ian Boswell (USA) Bontrager Livestrong Team +1:03 min, ... 64. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +20:19, 72. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep +26:01

[Foto na úvode: mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Simon Yates už istým víťazom UCI WorldTour, Peter Sagan na 2. mieste

Britský cyklista Simon Yates (Mitchelton-Scott) je už istým víťazom prestížneho hodnotenia UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne.
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
keyboard_arrow_up