Nór Lars Petter Nordhaug sa stal víťazom cyklistických pretekov WorldTour v kanadskom Montréale, na ktorých o prvenstvo bojoval aj Slovák Peter Sagan. Nordhaug si prvenstvo vybojoval až v záverečných metroch, keď o dve sekundy predstihol dvojicu Moreno Moser (Liquigas-Cannondale) a Alexandr Kolobnev (Kaťuša).

V posledných stovkách metrov sa o víťazný únik pokúšal Edvald Boason Hagen aj Alexandr Kolobnev, no najviac síl mal napokon Nordhaug. Slovák Peter Sagan prišiel do cieľa v početnej skupine unikajúcich jazdcov, no na prvú desiatku to nestačilo, skončil na dvanástej pozícii so štvorsekundovým odstupom na víťaza. V štartovom poli sa predstavili aj ďalší dvaja Slováci Martin Velits a Juraj Sagan.

Výsledky - GP Cycliste de Montréal (205,7 km):

1. Lars Petter Nordhaug (Nór.) Team Sky 5:28:29 h, 2. Moreno Moser (Tal.) Liquigas-Cannondale, 3. Alexandr Kolobnev (Rus.) Kaťuša obaja +2 s, 4. Simon Gerrans (Aus.) Orica GreeEdge, 5. Edvald Boason Hagen (Nór.) Team Sky, 6. Björn Leukemans (Belg.) Vacansoleil-DCM všetci +4,... 12. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +4.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Jarná časť World Tour sezóny sa pomaly chýli ku koncu a blížia sa Grand Tours. Je načase bilancovať – hoci asi nie tak, ako by sme chceli…
Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Ženské preteky Paris-Roubaix napísali svoju iba štvrtú kapitolu, no už teraz sú to jedny z najprestížnejších pretekov cyklistického kalendára.
keyboard_arrow_up