Cyklista Peter Velits má po zisku titulu majstra sveta do 23 rokov šancu na ďalšiu medailu zo svetového šampionátu. Jeho tím Omega Pharma-QuickStep bude jedným z favoritov nedeľňajšej časovky družstiev na svetovom šampionáte v Holandsku. Peter Velits figuruje v šestici jazdcov nominovaných na premiéru disciplíny v tomto formáte.

Jazda proti chronometru tímov bude mať v nedeľu štart o 13.30 h v Sittarde-Geleene a cieľ vo Valkenburgu po 53,2 km. Zoskupenie Omega Pharma-QuickStep dalo dohromady silnú zostavu. Okrem úradujúceho majstra Slovenska v časovke sa v jeho drese predstavia aj držiteľ dúhového dresu majstra sveta v tejto disciplíne Tony Martin z Nemecka, šampióni Belgicka (Kristof Vandewalle) a Francúzska (Sylvain Chavanel), ktorých doplnia Niki Terpstra a Tom Boonen. "Máme silný tím, naším cieľom je miesto na pódiu. Jazdci sú dostatočne motivovaní. Absolvovali sme niekoľko špeciálnych tréningov, ale najdôležitejšie budú v piatok a v sobotu. Všetci sa na preteky pripravujeme, zatiaľ máme dobré pocity a už sa nevieme dočkať časovky," povedal pre cyclingnews.com športový riaditeľ Omega Pharma-QuickStep Wilfred Peeters.

Na časovku sa prihlásilo celkovo 33 tímov. Okrem Petra Velitsa sa na štart postaví aj Peter Sagan v drese Liquigas-Cannondale.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

V tomto prípade cez fotoobjektív profesionálneho fotografa UCI pretekov a cyklistických tímov.
Video: Akí dobrí cyklisti sme oproti svetu? Majstrovstvá sveta amatérov

Video: Akí dobrí cyklisti sme oproti svetu? Majstrovstvá sveta amatérov

Aj bežní cyklisti majú majstrovstvá sveta ako profesionáli, my sme sa boli porovnať na UCI Gran Fondo World Championships – Trento 2022.
keyboard_arrow_up