Cyklisti tímu Omega Pharma - QuickStep na čele s hviezdnym Markom Cavendishom či úradujúcim majstrom sveta v časovke Tonym Martinom absolvovali od pondelka do stredy teambuilding na Slovensku vo výcvikovom priestore Lešť. V tamojšom areáli absolvovali niekoľko adrenalínových disciplín, ktoré preverili nielen kondíciu, ale aj charakter jednotlivých členov tímu.

"Bola to skvelá príležitosť spoznať každého člena, teda nielen nových ľudí. Celý tím je pohromade dvakrát za rok. Sú to výnimočné situácie, že personál i pretekári sú spolu. Teambuilding nám veľa napovie aj o osobnosti každého z nás," vyjadril sa po skončení krátkeho sústredenia bez bicyklov na Slovensku český pretekár tímu OPQS Zdeněk Štybar.

Jazdci belgického tímu spali prvú noc spolu v jednej miestnosti. Teplo mali vďaka kachliam, v úlohe hlavného kuriča sa predstavil Francúz Sylvain Chavanel. "Po prvom dni, keď sme si disciplíny vyskúšali v rámci tréningu, každý okamžite zaspal. Na všetkých bolo vidno, že sú unavení," objasňoval náročnosť úvodného programu bývalý majster sveta v cyklokrose Zdeněk Štybar a dodal: "Druhý deň sa už súťažilo na čas. Šplhali sme na skalu, zlaňovali... To všetko za pomoci druhého. Náročná bola najmä prekážková dráha, pričom jeden člen mal čierne okuliare, cez ktoré nevidel ani na krok. Tie prekážky sa ťažko prekonávali aj bez okuliarov. Bolo to o spolupráci. Veľmi sa nám to páčilo."

Cyklisti Omega Pharma-QuickStep si museli na cestu Slovensko zobrať so sebou aj plavky. Mali obavy, že budú plávať v studenej vode. Napokon ich nemuseli použiť. "Plavky nepotrebovali. Bolo to iba na zneistenie chlapcov. Nerobili ani plte, iba prekonávali vodnú prekážku na člne. Absolvovali aj nočný pochod v teréne, zachraňovali osoby formou vyhľadávania," poodhalil ďalšie činnosti teambuildingu riaditeľ spoločnosti janom Daniel Šmigura. Firma bola slovenským partnerom tohto sústredenia. "Činnosti boli zaujímavé. Mali sme strach z bezpečnosti, ale našťastie sa nik nezranil. Najťažšia bola Rambo dráha CISMA, čiže prekonávanie prekážok najprv nacvičeným spôsobom a potom na čas. Cyklisti tam išli dušu vypustiť a práve tu sa ukázal výbušný charakter každého z nich," uviedol pre SITA D. Šmigura.

Belgickí partneri na stredajšom večernom vyhodnotení vysoko vyzdvihli dvojdňový teambuilding. "Spoznali aj slabé stránky cyklistov a tie pomôžu riešiť veci pozitívnym spôsobom. Majú poznámky a vedia, kde ich tlačí päta. Pri záverečnom spoločenskom posedení nechýbali priateľské objatia. Verím teda, že sa na Slovensko belgický tím vráti," vyjadril sa šéf janomu Šmigura.

Na letisku Sliač pri odlete do Belgicka vo štvrtok ráno chýbali bratia Velitsovci, ktorí cestovali domov autom. Najviac unavený odchádzal zo Slovenska Mark Cavendish, ktorý pre svoju indisponovanosť nemohol poskytnúť médiám rozhovory.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Ako prekonať lenivosť a nevytvárať si prekážky na ceste do stanoveného cieľa? Čo naopak pomôže, aby sme boli so sezónou spokojní?
keyboard_arrow_up