Slovenský cyklista Juraj Sagan začne sezónu na rozdiel od svojho mladšieho brata Petra, ktorý je v Argentíne, v Austrálii. Od 20. do 27. januára sa cyklista tímu Cannondale predstaví na pretekoch Tour Down Under v okolí Adelaide. Na úvod súťažného roka sa Juraj Sagan pripravoval v talianskom meste Tezze.

"Trénoval som v Taliansku s rakúskym kolegom Matthiasom Krizekom a prespával som u neho na apartmáne v Tezze. Je to neďaleko miesta, kde som pred rokom býval s bratom Petrom, takže cesty v okolí som dôverne poznal a na trénovanie sú výborné. Počasie nám tiež prialo, bolo stále okolo trinásť stupňov, takže príprava bola v poriadku," skonštatoval na webe bratov Saganovcov Juraj, ktorý sa už presunul do Austrálie.

Juraj Sagan sa z opačnej pologule vráti do Európy koncom januára. Spoločne s ním odleteli k "protinožcom" aj Dán Brian Vandborg, Austrálčan Cameron Wurf a Taliani Federico Canuti, Stefano Agostini, Alan Marangoni a Cristiano Salerno. "Po sviatkoch sa cítim v pohode, z poslednej prípravy mám dobrý pocit a do novej sezóny idem s cieľom presadiť sa oveľa viac. Zišli sme sa v Cannondale skvelá partia, pomáhame si navzájom a verím, že sa to odzrkadlí aj v pretekoch počas roka. Všetci sme zvedaví, ako vyštartujeme do novej sezóny a v podobnom očakávaní som aj ja," dodal 24-ročný Juraj Sagan.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, ešte nikdy som nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Juraj Sagan – nová kapitola života

Juraj Sagan – nová kapitola života

Len nedávno ukončil Juraj Sagan kariéru profesionálneho cyklistu a začal novú kapitolu. O tejto zmene, či zážitkoch z profesionálneho športu sme sa rozprávali počas výletu a pridal sa k nám aj Peter Zánický.
keyboard_arrow_up