Nemec Marcel Kittel sa stal víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá viedla z Al Musannahu do sídla univerzity Sultan Qaboos a merala 162 km. Tričko lídra podujatia získal po víťaznom špurte, v ktorej zdolal Davida Appollonia a Francúza Nacera Bouhanniho. Hromadnú koncovku zvládol z dvojice Slovákov lepšie Peter Velits. Obhajca prvenstva na Okolo Ománu finišoval na 30. mieste, Peter Sagan prišiel do cieľa na 32. pozícii.

"V Ománe bolo počas etapy rovnaké teplo ako nedávno v Argentíne, vyše tridsať stupňov. Dnešná etapa bola viac-menej rovinatá, takže sa išlo v pohode. Od začiatku ušla dvojica, ktorá mala náskok okolo desať minút, ale postupne sme ich sťahovali. Vpredu ťahal najmä tím Argos-Shimano, ale pridali sa aj ďalší a asi pätnásť kilometrov pred cieľom bol balík už pokope a všetko sa pripravovalo na záverečný špurt. V našom tíme sa pred etapou rozhodlo, že dnes pripravíme pôdu na finiš Eliovi Vivianimu. Bol som posledné kilometre vpredu a rozbiehal som mu to, ale, žiaľ, nevyšlo to stopercentne a Elia skončil napokon na deviatej pozícii. Verím, že zajtra to bude v druhej etape lepšie. Pred cieľom je menší kopček, čo by nám mohlo vyhovovať," sprostredkoval slová 23-ročného cyklistu Petra Sagana mediálny manažér Jozef Korbel.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Ománu:

1. etapa (Al Musannahu - Sultan Qaboos, 162 km): 1. Marcel Kittel (Nem.) Argos-Shimano 4:04:59 h, 2. Davide Appollonio (Tal.) AG2R La Mondiale, 3. Nacer Bouhanni (Fr.) FDJ, 4. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 5. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-Quick Step, 6. Taylor Phinney (USA) BMC Racing, ... 30. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step, 32. Peter Sagan (SR) Cannondale všetci čas ako víťaz
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
keyboard_arrow_up