Cyklistické preteky Giro d´Italia sa nebudú v roku 2014 začínať na Slovensku, ako o tom v minulosti uvažovali viacerí členovia vlády SR. Jedno z troch podujatí Grand Tour odštartuje v roku 2014 v severoírskom Belfaste, etapovými mestami počas prvých troch dní budú aj Armagh a írska metropola Dublin. Niektoré z tria slávnych pretekov navštívili túto časť Európy v naposledy v roku 1998, keď sa tam konala časť Tour de France.

Ročník 2014 Gira sa začne 10. mája. Presnú trasu organizátori vo štvrtok nepotvrdili, keďže chcú ešte doriešiť s tímami logistické záležitosti. Zatiaľ nie je jasné, či medzi írskymi etapami a návratom do Talianska bude voľný deň.

Posledné rokovania o Giro d´Italia 2014 na Slovensku sa uskutočnili v auguste 2011, keď vtedajší minister školstva Eugen Jurzyca hovoril so zástupcami organizátorov. V roku 2010 navštívil Bratislava a Nitru niekdajší generálny riaditeľ talianskych pretekov Angelo Zomegnan a hovoril o prípadnom štarte.

Preteky Giro d´Italia sú náročné na organizáciu najmä z logistického hľadiska. Etapové mesto musí hostiť a ubytovať 2500 ľudí z pelotónu, konvoja a zo zástupcov médií.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Na Giro d’Italia nás čaká Zoncolan. Aké je si ho vyšliapať?

Na Giro d’Italia nás čaká Zoncolan. Aké je si ho vyšliapať?

Dnes nás na Giro d’Italia čaká horská etapa s koncovkou na Zoncolane. V dnešnom článku vám tento pekelný kopec popíšem z vlastnej skúsenosti.
keyboard_arrow_up