1. kolo SP MTB XCO, XCE Albstadt, Nemecko

Slovenská minivýprava bratov Lamiovcov sa zo Singenu presunula do neďalekého Albstadtu, kde tento víkend začala séria Svetového pohára MTB XCO a XCE.
Daždivé a pomerne chladné počasie, ktoré s výnimkou jedného dňa sprevádzalo celý ich pobyt v Nemecku, pravdepodobne prispelo k ich zdravotným problémom. Obaja bratia cez týždeň bojovali s vírusovým ochorením a v piatok nenastúpili na štart šprintov.

Trať XCO je vybudovaná v svahu nad miestnou časťou Albstadtu - Teilfingenom. Okruh je technický s prudkými stúpaniami a zjazdami. Blato ešte sťažovalo náročné zjazdy s ostrými zárutami a umelými prekážkami.
Predpoveď na sobotu, kedy o 15.30 štartoval mladší z bratov František sľubovala zlepšenie počasia. Ale ani slnečné lúče a príjemné teplo trať nevysušili.
František sa postavil na štart s číslom 45 z celkovo 120 pretekárov. Organizátori nezaradili uvádzací okruh a tak krátko po štarte pri nájazde do terénu ostali mnohí pretekári stáť. František preteky nedokončil, vo štvrtom zo 6. kôl z pretekov kvôli zdravotným problémom odstúpil.
V nedeľu, keď boli na programe štarty elitných žien (11.30) a mužov (14.00) sa opäť vrátilo daždivé počasie s maximánou teplotou okolo 10?C. Michal vďaka svojím vlaňajším výsledkom a aktuánemu 54. miestu v UCI rankingu mal odštartovať s dobrým štartovým číslom 46 zo 123 pretekárov uvedených v štartovej listine. Nedoliečená chrípka mu v tom zabránila. Zaujímavé preteky plné zvratov sledoval len ako divák...

Seriál svetového pohára bude pokračovať druhým kolom už budúci víkend v Novom Meste na Morave. Predstaví sa na ňom aj reprezentačný výber Slovenska.

Kompletné výsledky
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Alchýmia s plášťami. bicykle, novinky alebo zaujímavé príbehy v rámci cross-country scény. Náročné podmienky vo vysokohorskej Andorre ich priniesli dostatok...
Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Svetový pohár Nové Město na Moravě - zábava pre divákov

Zažiť vynikajúce výkony na vlastné oči a ešte sa aj dobre zabaviť. Aj o tom môže byť svetový pohár u susedov.
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
keyboard_arrow_up