Sagan v prológu Okolo Švajčiarska na 40. mieste

Quinta/Bratislava (kor) - Prvá etapa pretekov Okolo Švajčiarska odštartovala prológom (8,1 km) na juhu v mestečku Quinta. V minútoovm intervale postupne vybehlo na trať 166 cyklistov a neskôr robil jazdcom problémy silný protivietor. Víťazom a najrýchlejším sa stal Austrálčan Cameron Meyer časom 00:09:39 z tímu GreenEDGE, ktorý si na pódiu symbolicky obliekol všetky tri dresy...Druhý skončil Terpstra, tretí Haussler. Slovenský cyklista Peter Sagan stratil v cieli 34 sekúnd a napokon obsadil 40. miesto.

,,Dnes som sa chystal nato, aby som si vyskúšal, ako na tom vlastne som. Asi v polovici štartového poľa sa náhle zmenil vietor a fúkalo odrazu úplne naopak, takže aj preto výsledky dopadli tak, ako dopadli... Napriek tomu som išiel do toho naplno, avšak v závere som trochu vytuhol... Možno to bolo spôsobené aj tým vysokohorským sústredením v San Pellegrino, čo som absolvoval. No nevadí, veď preteky sa len začali. Zajtra nám jeden kopec odstránili, pretože je tam ešte sneh, takže sa presúvame na štart vlakom a etapa je skrátená na nejakých 120 km, takže uvidíme," sprostredkoval slová 23-ročného cyklistu Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Výsledky - 1. etapa (Quinto - Quinto, časovka 8,1 km): 1. Cameron Meyer (Aus.) Orica-GreenEdge 9:39,950 min, 2. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quick Step +10 s, 3. Heinrich Haussler (Aus.) IAM Cycling +14, 4. Alex Rasmussen (Dán.) Garmin-Sharp +15, 5. Gorka Verdugo Marcotegui (Šp.) Euskaltel Euskadi a Reto Hollenstein (Švaj.) IAM Cycling - obaja +16,...8. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +19, 40. Peter SAGAN (SR) Cannondale +35.

Celkové poradie: 1. Meyer 9:39 min, 2. Terpstra +10 s, 3. Haussler +14, 4. Rasmussen +15, 5. Verdugo +16, 6. Hollenstein rovnaký čas, 7. Koch +18, 8. Velits +19, 9. Hesjedal rovnaký čas, 10. Tosatto +20, ... 40. SAGAN +35
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
keyboard_arrow_up