Na MS do JAR deväť Slovákov

Na majstrovstvách sveta v horskej cyklistike a cyklotriale pod hlavičkou Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) v juhoafrickom Pietermaritzburgu bude Slovensko reprezentovať deväť pretekárov.

V cross country horských cyklistov sa predstaví trojica Michal Lami (elite), jeho brat František Lami a Jozef Bebčák (obaja do 23 rokov), spomenuté trio nastúpi v šprinte aj na olympijskej trati. V zjazde sa predstaví dvojica Filip Polc a Martin Knapec. V cyklotriale bude mať SR štvornásobné zastúpenie. Chýbať nebudú jednotka ženského rebríčka a obhajkyňa bronzu spred roka Tatiana Janíčková a ani trojka renkingu Kristína Sýkorová. V mužskej kategórii sa na 20-palcových bicykloch predstaví osmička hodnotenia Ján Kočiš a v juniorskej súťaži Martin Behro.

Oficiálne otvorenie MS v Pietermaritzburgu sa uskutoční v utorok 27. augusta, prvé súťaže sú na programe od stredy. Svetový šampionát vyvrcholí v nedeľu 1. septembra finálovými súťažami v zjazde a šprinte.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Po dlhšej dobe tu máme tretiu časť môjho seriálu, v ktorej sa zameriam na menej navštevované pohorie Bachureň.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

BMX. Väčšina z nás si vybaví detstvo a prvý bicykel. Pritom sa na nich súťaží aj na olympijských hrách. A my na Slovensku máme skutočnú šampiónku práve v tejto disciplíne.
keyboard_arrow_up