Cannondale má záujem o zotrvanie Sagana, pomôžu Rusi

Cyklistický tím Cannondale si chce udržať aj po sezóne 2014 slovenskú hviezdu Petra Sagana, pomôcť by mu k tomu mali aj ruské financie. Zoskupenie je síce registrované v Taliansku, ale majiteľom väčšinového 90-percentného balíka akcií spoločnosti Brixia Sport, ktorá vlastní licenciu pre cyklistický tím, je americká spoločnosť Cannondale.

Výrobca bicyklov a cyklistických komponentov investuje do partnerstva ročne milióny eur, na udržanie Sagana však potrebuje ďalšie. Podľa zákulisných informácií sa preto pripravuje partnerstvo s ruským miliardárom Olegom Tinkovom, ktorý končí svoje pôsobenie pri tíme Bjärna Riisa Saxo-Tinkoff. Oficiálne to nepotvrdila žiadna zo zainteresovaných správ. "Rokujeme s pravdepodobným sponzorom, ale zatiaľ nemôžeme nič povedať, keďže nie sme tak ďaleko. Tinkoff by mohol byť jedným z nich. Uvidíme," povedal pre cyclingnews.com manaž?
©r tímu Cannondale Roberto Amadio.

Manažment Cannondale sa snaží o zotrvanie Sagana aj po roku 2014. Súčasná zmluva vyprší Slovákovi po skončení nadchádzajúcej sezóny 2014 a už teraz sa začína medzi tímami bitka o jeho služby. V Cannondale všetko stavili na 23-ročného Žilinčana. Už v novom ročníku by mal mať lepšiu podporu na jednorázových klasikách a tím obetuje aj ambície na Tour de France v prospech čo najväčšieho počtu etapových víťazstiev Sagana a zisku zeleného dresu. "Vo WorldTour je osemnásť tímov a stavím sa, že každý z nich by chcel mať Sagana vo svojom strede. Je to normálne, že sa strhne bitka o jeho služby. Spolupracovali sme s ním doteraz a dáme mu ponuku do budúcna. On sám sa bude musieť rozhodnúť o ďalších rokoch. Nevidím dôvod, prečo by nemohol pokračovať u nás. Vyrástol v našom tíme a my ho posilňujeme preňho. Samozrejme, dôležitý je aj ekonomický aspekt. Som si však istý, že môže zostať u nás," uviedol pre cyclin
gnews.com Amadio.

V Cannondale bude aj v roku 2014 jazdiť Talian Ivan Basso, o ktorého bol záujem v Astane. Tím získal aj majstra sveta do 23 rokov Mateja Mohoriča zo Slovinska.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavenie: Nový Cannondale Topstone 2022 - tak trochu iný gravel

Predstavenie: Nový Cannondale Topstone 2022 - tak trochu iný gravel

Model Topstone bol už vo svojej predchádzajúcej generácii pomerne atypickým zjavom vo svete gravelov. Nová generácia však posúva uzdu fantázií ešte o kúsok ďalej.
Novinka: Najvyspelejší cykloradar - SmartSense na novom Cannondale Synapse

Novinka: Najvyspelejší cykloradar - SmartSense na novom Cannondale Synapse

Integrácia elektroniky do bicyklov je téma, ktorá už štandardne rozdeľuje cyklistov na dva tábory. V prípade technológie SmartSense to však môže byť úplne inak.
Čo so starým MTB z povaly alebo ako na low cost gravel?

Čo so starým MTB z povaly alebo ako na low cost gravel?

Už ste niekedy objavili staré MTB-čko a rozmýšľali, čo s ním? Vyhodiť, darovať, predať, zabaviť sa? Rozhodne sa zabaviť! Čo však s bicyklami, ktoré sa zdajú byť už veľmi dávno technologicky prežité?
keyboard_arrow_up