Zdroj: https://www.facebook.com/PeterSagan

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v piatkovej tretej etape na pretekoch Okolo Dubaja tretiu pozíciu. Jazdca tímu Cannondale zdolali iba víťazný Nemec Marcel Kittel a druhý Talian Juan José Lobato. Martin Velits skončil v piatok na 14. pozícii, jeho brat Peter finišoval na 33. priečke a Juraja Sagana klasifikovali na 92. poste.


V celkovom poradí je na čele Američan Taylor Phinney, Žilinčan P. Sagan zostal na šiestom stupienku s 29-sekundovým odstupom, do top 10 sa posunul aj Peter Velits. Člen zoskupenia BMC je desiaty, na lídra má manko 38 sekúnd.

"Som spokojný so svojím výkonom a s tým, ako stúpa moja výkonnosť. Nech to takto pokračuje aj ďalej," citovala P. Sagana stránka Cannondale na Facebooku.

Dvojnásobný držiteľ zeleného dresu pre najlepšieho šprintéra Tour de France Peter Sagan získal v Ázii už svoje druhé pódiové umiestnenie (vo štvrtok bol druhý, pozn.), ale stále čaká na premiérové etapové prvenstvo v začínajúcej sa sezóne 2014. Podujatie v Dubaji vyvrcholí v sobotu záverečnou štvrtou etapou.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Dubaja:
3. etapa (Dubaj - Hatta 162 km): 1. Marcel Kittel (Nem.) Giant-Shimano 3:47:52 h, 2. Juan José Lobato (Šp.) Movistar, 3. Peter Sagan (SR) Cannondale, 4. Dylan van Baarle (Hol.) Garmin-Sharp, 5. Reinardt Janse van Rensburg (JAR) Argos-Shimano, 6. Wouter Poels (Hol.) Omega Pharma-Quick Step, ... 14. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step, 33. Peter Velits (SR) BMC - všetci rovnaký čas ako víťaz, 92. Juraj Sagan (SR) Cannondale +3:30 min

Poradie po tretej zo štyroch etáp:
1. Taylor Phinney (USA) BMC 6:50:24 h, 2. Steven Cummings (V. Brit.) BMC +15 s, 3. Lasse Norman Hansen (Dán.) Garmin Sharp +17, 4. Tony Martin (Nem.) Omega Pharma-QuickStep +23, 5. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek +26, 6. Peter Sagan (SR) Cannondale +29, ... 10. Peter Velits (SR) BMC +38, 18. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +45, 97. Juraj Sagan (SR) Cannondale +5:32 min

[Foto na úvode: https://www.facebook.com/PeterSagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up