Test kamery Liquid Image Ego Full HD

V oblasti malých športových kamier, ktoré ponúkajú skvelý pomer cena/výkon konkurencia veru obrovská nie je. O to viac nás teší, že sa nám do rúk na test dostal v skutku zaujímavý kúsok v podobe kamery Liquid Image Ego Full HD za 129,- EUR. Zaujme najmä skvelou cenou, no po výkonnostnej stránke sa nemá taktiež začo hanbiť.

V balení nás okrem samotnej kamery čakal microUSB kábel, predný ochranný kryt, multi smerový otočný kĺb s držiakom, rovný lepiaci držiak a samozrejme návod. K dispozícii sme na testovanie mali aj doplnkovú výbavu v podobe variabilného držiaka na telo a oblejšieho držiaka na riadidlá.

Po chytení kamery do rúk nás prekvapila jej hmotnosť, ktorá je v skutku nízka, cca 80g. Adekvátne k hmotnosti sú aj jej miniatúrne rozmery, ktoré sú cca 60x40x30mm. Pri pohľade na kameru zhora na nej nájdeme 2 tlačidlá, jedno slúžiace ako vypínač a prepínač režimu, druhé ako spúšť a ovládanie WIFI. Medzi tlačidlami sa nachádza malý LCD displej, ktorý je pri vonkajšom použití ťažšie čitateľný. Na bočnej strane kamery je vedľa seba USB port, HDMI port a miesto na micro SD kartu (do 32 GB). Z čelného pohľadu je ako inak viditeľný objektív, mikrofón a indikátor režimu. Spodná časť kamery slúži na upevnenie kamery na držiaky.

Balenie
Po rozbalení a zoznámením sa s kamerou a príslušenstvom prišli rad na zistenia, čo všetko kamera dokáže. Po zapnutí kamery a pohľade na displej zistíte všetky dôležité údaje, ktoré potrebujete - indikátor batérie, režimu, vloženia SD karty, wifi režimu. Na displeji sa dá pracnejšie nastaviť aj čas a dátum, my sme ale nepovažovali tieto nastavenia za potrebné.
Veľkou výhodou kamery je integrované WIFI rozhranie, ktoré prostredníctvom firmwaru dokáže kameru kompletne ovládať cez smartfónom, tablet alebo PC. WIFI umožňuje aj prehrávanie alebo streamovanie videa v reálnom čase. WIFI sa dá zapnúť tak, že najprv zapnete kameru a počkáte cca 8 sekúnd. Potom sa na displeji zobrazí blikajúca WIFI ikonka, následne stačí podržať tlačitko na 3 sekundy a pípnutie potvrdí, že je zapnutá. Tento rituál sa nám zdá troška zdĺhavý, ale dá sa prežiť bez ujmy.

Video o ovladaní kamery cez smartphone alebo tablet

Poďme ale od nudnejšej teórie k ešte nudnejším číslam. Rozlíšenie videozáznamu sa dá nastaviť medzi 1920 x 1080p pri 30 fps a 1280 x 720p pri 60 fps. Pri režime fotografovania sa fotografie zachytávajú v rozlíšení 12 – MPx. Okrem spomenutých režimov je možné nastaviť aj súvislé snímanie fotografií. Širokouhlý objektív má záber 136°, prostredníctvom WIFI sa však tento záber dá zmenšiť.
Batéria vydrží na jedno nabitie 1,5 - 2 hodiny, teda na nahrávanie videa nie je potrebná micro SD karta s obrovskou kapacitou. Nevýhodou je nemožnosť výmeny batérie.
Kamera je pri obyčajnom použití vodotesná, znesie teda dážď, blato a iné nečistoty. Pre použitie pri potápaní je potrebné dokúpiť vodotesné puzdro. Odporúčame taktiež používať ochranný kryt, ktorý je súčasťou balenia. Obraz neskresľuje, kvalita snímania jeho použitím neutrpí.

Video výrobcu

Samotná práca s kamerou a natáčanie prebiehali bez problémov, ovládanie je po krátkom študovaní ozaj jednoduché. Pri natáčaní sme však natrafili na relatívne závažný problém so snímaním prostredníctvom držiaka na telo, kde pri upevnení na hrudník absentovala možnosť nastavenia uhla snímania. Pred vysadnutím na bicykel sme cez smartfón skontrolovali obraz a všetko bolo ok, pri prezeraní videa sme však boli prekvapení z toho, že sme snímali iba zem. Pri naklonení pri jazde nebolo možné ovplyvniť uhol snímania, preto tento nedostatok hodnotíme ako najzávažnejší v celom teste. Riešenie tohto problému spočíva v tom, že neodporúčame dokupovať originálny držiak na telo, ale použiť držiak iného výrobcu s nastavením uhla snímania. Podľa vyjadrení výrobcu je kamera kompatibilná s držiakmi na GoPro kamery, skúste teda použiť tieto.

Zhrnutie
Celkový dojem z kamery Liquid Image Ego Full HD je vskutku pozitívny, menšie nedostatky nemajú závažný charakter. Kvalita snímania je na vysokej úrovni, ovládanie prostredníctvom wifi je jednoduché a ľahko naučiteľné. Najväčším plusom je pomer cena/výkon. Za 129€ získate skvelú kameru, ktorá je silným konkurentom aj modelom s cenou 2x vyššou. Ak teda hľadáte zariadenie, ktoré ponúkne za slušnú cenu skvelý výkon, ste na správnej adrese. Kameru si môžete zakúpiť na http://www.liquidimage.sk

Výhody:

    + Cena (129,-EUR)
    + Rozmery, váha
    + Kvalita videa, fotografií
    + Jednoduché nastavenie rozlíšenia

Nevýhody:

    - Výdrž batérie, nemožnosť výmeny
    - Malý a slabšie čitateľný displej pri vonkajšom použití
    - Držiak na telo nemá nastavenie uhla snímania
    - Zložitejšia aktivácia WIFI

Za zmienku stojí ešte, že Liquid Image robí aj Motokrosove / downhillove, potápačké, lyžiarské okuliare so zadudovanou kamerou.
Liquid Image All sport
Viac informácii o predstavenej kamere Liquid Image Ego Full HD a ďalších zaujímavých produktoch nájdete na http://www.liquidimage.sk
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Máte radi ľahké a spratné veci? Vyrážate na švih skoro ráno, prípadne podvečer alebo zdolávate veľké prevýšenie v kopcoch? Tak zbystrite pozornosť...
Test: VAUDE Kuro Tech – pre intenzívnu jazdu

Test: VAUDE Kuro Tech – pre intenzívnu jazdu

Dobrý pomer vlastností zo sveta cestnej aj horskej cyklistiky, spojených s pohodlím a výkonom. To vôbec neznie zle. Ako sa jazdí v tretrách Kuro Tech a kde majú limity?
Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
keyboard_arrow_up