Sagan oddychoval a odstúpil z pretekov

Víťazom 2. etapy trojdňových cyklistických pretekov VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde, ktorá merala 206 km a vrcholila v Koksijde, sa stal v špurte hlavného pelotónu Talian Sacha Modolo z tímu Lampre Merida. Slovenský cyklista Peter Sagan nastúpil do etapy v bielom drese lídra pretekov, keďže zvíťazil v utorkovej 1. etape.

V stredu sa však rozhodol šetriť sily a etapa mu slúžila len na najazdenie ďalších kilometrov pred nedeľňajším prvým vrcholom jarnej klasikárskej sezóny, pretekmi Okolo Flámska. Sagan jazdil na pol plynu s väčším časovým odstupom v jednej zo zadných skupín pelotónu a napokon ani neprišiel do cieľa. Druhý slovenský cyklista v štartovom poli Martin Velits obsadil 77. priečku s odstupom 3:17 min za víťazom. Novým lídrom pretekov sa stal Belgičan Gert Steegmans z tímu Omega Pharma - Quick-Step so sekundovým náskokom pred Talianom Oscarom Gattom z Cannondalu. M. Velitsovi patrí 63. priečka.

Finish druhej etapy

Druhý skončil Francúz Arnaud Demare (FDJ) a tretí Nór Alexander Kristoff (Kaťuša).

Vo štvrtok vyvrcholia preteky Driedaagse De Panne-Koksijde dvoma poletapami v De Panne. Prvá bude merať 109,7 km so štartom aj cieľom v De Panne a druhou bude krátka časovka na 14,3 km v De Panne. Víťaz časovky aj pretekov by mal byť známy približne o 17.00 h SELČ.

Výsledky - streda:
2. etapa: Zottegem - Koksijde, 206 km: 1. Sacha Modolo (Tal.) Lampre-Merida 4:28:15 h, 2. Arnaud Demare (Fr.) FDJ, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 4. Ruslan Tleubajev (Kaz,) Astana Pro Team, 5. Danilo Napolitano (Tal.) Wanty-Groupe Gobert, 6. Daniele Colli (Ita) Neri Sottoli - všetci rovnaký čas ako víťaz,... 77. Martin Velits (SR) Omega Pharma Quick-Step +3:17, Peter Sagan (SR) nedokončil a odstúpil z pretekov

Celkové poradie po 2. etape:
1. Gert Steegmans (Bel.) Omega Pharma-Quick Step 8:57:45 h, 2. Oscar Gatto (Tal.) Cannondale Pro Cycling) +1, 3. Kenneth van Bilsen (Bel.) Topsport Vlaanderen-Baloise +3, 4. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quick Step +5, 5. Mauro Finetto (Tal.) Neri Sottoli +9, 6. Vincent Jerome (Fr.) Team Europcar,... 63. Martin Velits (SR) Omega Pharma Quick-Step +3:45.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up