Reportáž: Detská Tour Petra Sagana - 2. kolo Dolná Mariková

Za účasti necelej dvestovky mladých cyklistických nadšencov sa v sobotu 17. mája uskutočnilo v Dolnej Marikovej pri Považskej Bystrici 2.kolo Detskej tour Petra Sagana. Predpoveď počasia „neveštila“ nič dobrého, ale kto nakoniec prišiel neoľutoval.

Celá súťaž sa uskutočnila bez jedinej dažďovej kvapky a aj keď miestami bahnitá, ale bezpečná trať preverila technické zručnosti všetkých cyklistov. Približne 650 metrový okruh bol rozdelený podľa náročnosti aj na jednoduchšie kratšie verzie na ktorej súťažili najmladší účastníci. Mladších a starších žiakov preverilo aj jedno stúpanie a technický zjazd, ale všetci to zvládli bravúrne. Najstaršia kategória kadetov sa už vydala na maratónsku 20 kilometrovú trať. Všetko „klapalo“ na jednotku začo vďačíme spoluorganizátorom miestneho FC Team, ako aj rozhodcovskému zboru.

Zaznamenali sme známe tváre z prvého kola Tour zo Svätého Jura, ale zaregistrovali sme množstvo nových cyklistických adeptov, čo nás nesmierne teší. Veď cieľom Detskej tour je zapojiť v priebehu roka do súťaže čo najviac detí. Dokonca v tomto kole sa na stupne víťazov postavili aj zahraniční účastníci z Česka a Talianska.

Deti na bikoch
O kultúrny program bolo zo strany organizátorov postarané a pred vyhlásením výsledkov sa miestnom kultúrnom dome „Vydalo vajce na vandrovku“. Na dekorovaní pri stupňoch víťazov asistoval tak ako vo Svätom Jure otec Petra Sagana Ľubomír a súťaž nevynechalo aj Peťove krstňa " title="
Deti na bikoch
Deti na bikoch
Okre Detskej Tour sa v Dolnej Marikovej uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v XC maratóne a tak sa tu okrem detí zišla slovenská špička, ale aj množstvo ďalších hobby bikerov a tak obe podujatia sa tešili aj bohatej diváckej kulise.

Generálny partner podujatia Detská tour Petra Sagana je Slovenská sporiteľňa.
Mediálny partner podujatia MTBiker, Cycling-info a Rádio Šport.
report_problem Našiel si v texte chybu?

2.kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 17.05.2014
format_list_numbered 2. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Dolná Mariková (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Už niekoľko rokov organizátorov Detskej tour Petra Sagana obchádza zlé počasie, v čo dúfali všetci účastníci aj vo finále v Žiline.
keyboard_arrow_up