Tretí pretek zo série UCI Downhill World Cup v Škótsku

Tentokrát sa svetový pohár konal vo Fort Williame, v Škótsku a mal som to štastie byť pri tom.
Organizátori pripravili pretekárom náročnú trať. Silný vietor a dážď pred pretekmi „vycvičili“ aj tých najskúsenejších z nich.

V rozjazdách dosahovali jazdci najlepšie časy na úrovni 5:30, čo je v porovnaní s víťazným časom 4:36 slimačie tempo. V závere týždňa silný vietor a dážď ustali a na Aonach Moar zavládol pokoj. 18 000 divákov sa v prevažne slečnom počasí malo na čo tešiť.
V sobotu bolo na programe finále 4X Pro Tour, kde po nádhernej finálovej jazde dominoval český pretekár Tomáš Slávik. Na iba 600 metrov dlhej trati najprv získal vedenie, ktoré mu v zápätí vzal Derbier (Fra). Ten si vypracoval viac než 5 metrový náskok, ktorý dokázal Tomáš zmazať jediným skokom pred poslednou zákrutou, kedy sa opäť dostal do čela a už si nenchal vziať víťazstvo.

Na trati
V neďeľu sa konal ten pravý downhillový sviatok a síce, finále hlavného preteku, do ktorého sa kvalifikovalo 82 pretekárov. 79 z nich sa podarilo náročnú trať dokončiť. Víťazstvo v hlavnom preteku uchmatol ešte stále len 19 ročný Troy Brosnan (Aus), kedy za sebou nechal Sama Hilla (Aus) a Dannyho Harta (GBR) na druhom a treťom mieste.
Parádnu jazdu predviedol aj Steve Smith (CAN), ktorý sa vrátil po zranení a po 4 mesačnej pauze nakoniec skončil šiesty. Spomedzi domácich pretekárov sa okrem Harta do prvej desiatky prebojovali aj Gee Atherton a Greg Williamson.

Skok
V ženskej časti zvíťazila Emmeline Ragotová (FRA) s veľkým náskokom pred svojimi prenasledovateľkami Nicole Myriam (Fra) a Tracey Hannah (Aus). Všetko inak veľmi pekné ženy, veď posúďte sami " title="
Video z trate

Výskedky:
Muži juniori
1. Martin Maes (Bel) GT Factory Racing 4:51.072
1. Loris Vergier (Fra) Lapierre +1.298
3. Alex Marin Trillo (Esp) Giant +3.928

Ženy elite:
1. Emmeline Ragot (Fra) Lapierre 5:12.624
2. Nicole Myriam (Fra) Commencal +8.710
3. Tracey Hannah (Aus) Hutchinson UR +13.976

Muži elite
1. Troy Brosnan (Aus) Specialized 4:36.580
2. Sam Hill (Aus) Chain Reaction Cycles.com/Nukeproof +1.659
3. Danny Hart (Gbr) Giant Factory Team +2.076
report_problem Našiel si v texte chybu?
pukalovic 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reklama na downhill - 3 pamätné jazdy (Gwin, Hart a Bruni)

Reklama na downhill - 3 pamätné jazdy (Gwin, Hart a Bruni)

Downhill - kráľovská disciplína mountainbikingu. Jeden pokus, jedna jazda, napätie a nervozita. Prinášam vám 3 legendárne jazdy, po ktorých budete mať zimomriavky.
Na trailoch s Rasťom Baránkom – rozhovor aj poriadny výjazd

Na trailoch s Rasťom Baránkom – rozhovor aj poriadny výjazd

Vzal som 19. muža z MS vo Val di Sole, vytiahol ho trochu z komfortnej zóny a ukázal mu iné traily, ako väčšinou jazdí. A popritom sa pozrieme na jeho tréning, enduro bike Kellys Swag a tiež úspešnú sezónu.
Simona Kuchyňková – pre 4. miesto v zjazde na MS so zlomeným zápästím

Simona Kuchyňková – pre 4. miesto v zjazde na MS so zlomeným zápästím

Keby bolo kedy, ale v zjazde na majstrovstvách sveta sme sa skoro mohli radovať z medaily. Hlavné je, že Slovensko má v gravity disciplínach skutočne veľký talent.
keyboard_arrow_up