Zdroj: FB - Jozef Metelka

Jozef skončil v časovke na vynikajúcom 6. mieste s časom 1:01:53.26. Pri tejto príležitosti sme mu položili zopár otázok o pretekoch a jeho príprave...

Si spokojný s dosiahnutými výsledkami?
MS som bral ako ďalšie preteky a vedel som, že príde silná konkurencia. Snažil som sa pripravovať najmä na časovku, avšak toho času nebol dostatok nakoľko som na časovkárskom biku len nováčik. 6. miesto bolo teda v časovke celkom OK, ale rozhodne očakávam, že by sa to malo zlepšit, ak nie umiestnenie tak čas, s tým som veľmi spokojný nebol. Je veľa priestoru na zlepšenie o rok.

Ako hodnotíš trať pre časovku a závod s hromaným štartom?
Bolo pre mňa prekvapením, keď som videl 12% stúpanie na časovkárskej trati, taktiež aj uzučký zjazd pomedzi domčeky, predsa len to nie je tradična časovkárska atrakcia " title=" Každý mal však podmienky rovnaké a tak si myslím, že to bolo vľemi zaujímavé. Možno ak by bola trať trošku rovinatejšia by to bolo fajn. Cestná trať bola samé hore dole, takmer bez rovinky. Takýto štýl trate vyhovuje pár jazdcom, iní by opäť preferovali aj kúsky rovinky, prípadne technickejšie pasáže a možno dlhší okruh. Celkovo sa mi veľmi páčilo. Cesty boli super a diváci nás podporovali od začiatku do konca.

Prekvapilo Ťa niečo? Prípadne sú nejaké rozdiely medzi závodmi v Británií a podujatím v Brne?
Ako som vravel, 12% stupák v časovke bol tak trošku kinder surprise " title=" ale mám taký pocit, že to bolo tak trosku Britské, nakoľko tam sú cestné preteky vňčšinou len trošku zvlnené a niekde v okruhu je riadna stena kopec, na ktorého zdolanie je treba veľa výbušnej sily. Nemám veľmi ako porovnať podobný rozmer podujatia v UK, kedže toto bolo MS. V UK je každopádne veľa podujatí, kde je postarané o riadnu divácku návštevnosť kedže sú preteky prestížne a taktiež tam nie je núdza o výber veľkých podujatí každý týžden.

Ak chces ešte niečo dodať k pretekom, nech sa páči... " title="
Rád by som poďakoval touto cestou všetkým, ktorí mi pomáhali na pretekoch, hlavne na občerstvovačke Braňovi, pri registrácií Petovi, sprievodnému autu pri časovke a vôbec všetkým čo tento závod organizujú.

Absolvuješ tento rok preteky na Slovensku?
MS boli moje jediné preteky toho roku pri Slovensku , riadne som si to užil a vidím, kde je priestor na zlepšenie, prinieslo mi to vela informacií a verím, že budem mať šancu zlepšiť svoje výsledky o rok " title="
Aké máš ďalšie plány a darí sa Ti s prípravou na olympiádu do Ria?
Uz onedlho sa vraciam späť do UK, jazdím tam premier kalendár a mám naplánovaný Svetový pohár v Segovii a majstrvstvá sveta v Greenville USA. Myslim, že sa netreba priliš zaoberať Riom, ale hlavne točiť pedálmi a všetko ostatné bude nasledovať. 

Výsledky
Muži-elite (40 km): 1. Jan Bárta (NetApp - Endura) 55:38,01 min, 2. (1. v M-SR) Peter Velits (BMC Racing) +31,88 s, 3. Petr Vakoč (Omega Pharma-Quick Step) +1:33,46, 4. Zdeněk Štybar (Omega Pharma-Quick Step) +2:04,09, 5. Tomáš Okrouhlický (Sparta Praha) +2:33,33, 6. (2. v M-SR) Maroš Kováč +2:43,46, ... 11. (3. v M-SR) Patrik Tybor +5:01,21, 12. (4. v M-SR) Matej Jurčo +5:22,63, 15. (5. v M-SR) Martin Mahďar (všetci Dukla Trenčín Trek) +6:23,26, 16. (6. v M-SR) Jozef Metelka (Spirit Bikes Racing) +6:15,25 

[Foto na úvode: FB - Jozef Metelka]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Mladá, talentovaná, ambiciózna, ale aj milá a ochotná. Taká je juniorská majsterka Slovenskej republiky v cestnej cyklistike.
Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up