Zdroj: Facebook - Le Tour De France

Peter Sagan opäť na výbornom druhom mieste a získava náskok v bodovacej súťaži o zelený dres

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v 3. etape cyklistických pretekov Tour de France z Cambridge do Londýna (155 km) na 2. mieste. Podobne ako v prvej etape zdolal 24-ročného jazdca tímu Cannondale len Nemec Marcel Kittel. Žilinčan je naďalej držiteľom zeleného dresu pre najlepšieho muža bodovacej súťaže i bieleho pre prvého cyklistu celkovej klasifikácie do 25 rokov.

Etapa z Cambridgeu do Londýna zakončila trojdňovú časť pretekov na anglickom území, pelotón sa v utorok presunie na sever Francúzska, kde je na programe 163,5 km trasa z Le Touquet Paris Plage do Lille Métropole (163,5 km). V pondelok sa finišovalo pred Buckinghamským palácom, kde bol pred dvoma rokmi cieľ olympijských pretekov.


"Som rád, že som znova obsadil pódiové umiestnenie. S etapami v Anglicku som celkovo spokojný. Získal som zelený dres, bodujem nielen v cieli, ale aj na prémiách, čo je skvelé. K tomu všetkému mám aj biely dres, čo je bonus navyše. Dnes som si dával v závere pozor, aby som nespadol, keďže pršalo,“ sprostredkoval pre agentúru SITA slová Petra Sagana z cieľa v Londýne jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Hrdinami 3. etapy boli Francúz Jean-Marc Bideau (Bretagne-Séché Environnement) a Čech Jan Bárta (NetApp), ktorí boli vpredu vyše 145 km. Dvojica ušla hneď po štarte v Cambridge a veľmi rýchlo si vypracovala štvorminútový náskok. Francúz i Čech prišli spoločne až do Londýna a ich snaha sa definitívne skončila až 6 km pred cieľom, aj keď Bárta ešte tuho bojoval o svoju šancu. Ešte pred vstupom do Londýna sa v pelotóne bojovalo o 3. miesto na rýchlostnej prémii v Epping Foreste (108. km), na ktorej získal Sagan za 4. priečku 13 bodov. V uliciach britskej metropoly komplikoval cyklistom jazdu dážď. Okolo ciest boli opäť tisíce divákov. V závere sa vpredu poskladali šprintérske tímy a spoločne s Astanou a Tinkoff-Saxo určovali vysoké tempo. Záver už patril podľa očakávania šprintérom, Kittelovi pripravili veľmi dobrú pozíciu tímoví kolegovia z Giant Shimano a Sagan ho už v závere nedokázal prešpurtovať.

Žilinčan má momentálne v súboji o zelený dres náskok 27 bodov pred Kittelom. Nemec na tohtoročnej Tour ukazuje, že je po odstúpení Marka Cavendisha momentálne najlepším šprintérom. "Každý deň verím vo víťazstvo, ale musím priznať, že Marcel je veľmi silný. Je momentálne najlepší. Ja nie som čistý šprintér, pretekať s Kittelom, Greipelom či ďalšími podobnými chlapcami je pre mňa veľmi náročné. Snažil som sa aj dnes držať Kittelovho kolesa a som rád, že som finišoval druhý," povedal Sagan, ktorého ohrozuje v bodovacej súťaži aj Francúz Bryan Coquard. Jazdec tímu Europcar zatiaľ boduje podobne ako Slovák na rýchlostných prémiách i v cieľových šprintoch. "Či bude pre mňa konkurentom v boji o zelený dres? Uvidíme, čo dokáže urobiť v priebehu celých troch týždňov. Tour je veľmi dlhá,“ dodal Peter Sagan.

[Foto na úvode: Facebook - Le Tour De France]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Tour de France 2023 (3. časť) - zaslúžené double Jumba

Rozhodujúci týždeň a celý 110. ročník „Starej dámy“ je za nami. Ako to nakoniec dopadlo?
keyboard_arrow_up