Zdroj: Tinkoff Saxo

Sankcie voči Rusku môžu zapríčiniť veľké problémy tímu Tinkoff-Saxo a aj nášmu Saganovi

Oleg Tiňkov upozornil, že ekonomické sankcie namierené proti Ruskej federácii môžu zapríčiniť jeho koniec ako majiteľa tímu aj sponzora cyklistiky. Ruský biznismen je majiteľom stajne Tinkoff-Saxo a jeho Tinkoff Credit Systems Bank jedným zo sponzorov spomenutého zoskupenia, ktorého novým členom je aj Peter Sagan.

"Pokiaľ budú penále naďalej poškodzovať ruskú ekonomiku a stláčať hodnotu akcií nadol a utrpí tým Tinkoff banka, ukončím svoje sponzorstvo," vyhlásil pre televíziu Bloomberg Tiňkov. "Neviem, či ako majiteľ nájdem v Európe náhradného sponzora. S najväčšou pravdepodobnosťou nie a budem musieť zastaviť činnosť tímu," povedal rodák z juhozápadosibírskeho mesta Leninsk-Kuzneckij.

"Na mieste Američanov by som sa zameral na Čínu, oni však zacielili na Rusko. Ich rozhodnutie," uviedol na margo sankcií Tiňkov, ktorý verí, že jazdec jeho stajne Alberto Contador má v silách ovládnuť všetky tri budúcoročné podujatia rangu Grand Tour. "V roku 2015 môže uspieť na všetkých troch Grand Tours. Veľa sa špekuluje o dopingu, ale niečo vám poviem. Dovedna vediem cyklistický tím už päť rokov, bez jediného dopingového prípadu. Nula, nič, žiadne," odpovedal Tiňkov na otázku, či je možné vyhrať Giro d´Italia, Tour de France aj Vueltu v jednom roku bez použitia nedovolených prostriedkov. Informuje o tom server Cyclingnews.

Tinkoff-Saxo 2015: Oficiálne predstavenie tímu v Moskve, 19. december 2014

[Foto na úvode: Tinkoff Saxo]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up