Zdroj: facebook.com/PeterSagan

Sagan siedmy v 1. etape Okolo Ománu a na prvé víťazstvo v drese Tinkoff-Saxo stále čaká

Víťazom 1. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Ománu sa stal v utorok Talian Andrea Guardini z tímu Astana. Sagan obsadil v záverečnom špurte 7. priečku. Guardini zvládol 161 km z Bayt Al Naman Castle do Al Wutayyahu za 3:45:37 h.

Pre 25-ročného Guardiniho to je 27. víťazstvo v jeho päťročnej kariére na ceste, ale prvé v sezóne 2015.

Finiš


Podľa očakávania sa rozhodovalo v utorok v hromadnej koncovke. V pelotóne nechýbal ani Peter Velits, ktorý prišiel do cieľa na 27. mieste. Celkovo vďaka bonifikácii vedie Guardini o štyri sekundy pred Boonenom, tretí je Rakúšan Patrick Konrad, ktorý získal bonifikačné sekundy na dvoch šprintérskych prémiách. Peter Sagan, ktorý uzatvára najlepšiu desiatku, verí, že v Ománe dosiahne prvé etapové prvenstvo v kalendárnom roku 2015 i v novom drese Tinkoff-Saxo. V bodovacej súťaži je Sagan ôsmy.

Šesťetapové preteky Okolo Ománu sú záverečným dielom trilógie podujatí na Strednom východe. Zároveň sú to jedny z prvých pretekov v tomto roku, na ktorých sa stretnú ašpiranti na víťazstvo na veľkých etapových podujatiach s jazdcami, pre ktorých bude vrcholom sezóna jarných klasík.

Výsledky - Okolo Ománu 2015

1. etapa (Bayt Al Naman - Al Wutayyah, 161 km)

1. Andrea Guardini (Tal.) Astana 3:45:37 h, 2. Tom Boonen (Belg.), 3. Matteo Pelucchi (Tal.) IAM, 4. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 5. Ramon Sinkeldam (Hol.) Giant-Alpecin, 6. Nacer Bouhanni (Fr.) Cofidis, Solutions Credits, 7. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, ... 27. Peter Velits (SR) BMC všetci čas ako víťaz

Poradie po 1. etape

1. Andrea Guardini (Tal.) Astana 3:45:27 h, 2. Tom Boonen (Belg.) +4 s, 3. Patrick Konrad (Rak.) IAM +5, 4. Matteo Palucchi (Tal.) IAM +6, 5. Johann van Zyl (JAR) MTN-Qhubeka +7, 6. Simone Andreetta (Tal.) Bardiani CSF +9, ... 10. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +10, ... 30. Peter Velits (SR) BMC +10

[Foto na úvode: facebook.com/PeterSagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
keyboard_arrow_up