21x TCL - Trnavská cyklistická liga je tu už 21 rokov

21 rokov, to už je aj v živote človeka dlhá doba. A presne toľko rokov sa už organizuje tradičná “Trnavská cyklistická liga” (TCL). Ako to začalo?

Písal sa rok 1995 a v Trnave fungovala partia cyklistov organizovaná v “CK Trnava”. Išlo o cyklistický klub, ktorý spájal od veteránov až po dorast. A z tejto partie vzišla myšlienka na organizovanie spoločného preteku, ktorý by bol hlavne výborným tréningom. A tradícia začala.

Hneď od začiatku sa vyriešil problém, ako dať dokopy takto vekovo pestrý peletón. Použili sa bonifikácie. Takže všetci môžu štartovať spoločne a podľa kategórie ide pretekár od 1 až po 4 okruhy. Následne sa priemerujú časy na okruh a pripočítava bonifikácia. Vo výsledkoch súperia medzi sebou pretekári od mladších žiakov až po veteránov. Od začiatku sa nápad uchytil. Ukázalo sa, že je to výborný nástroj na tréning pre mladých nádejných pretekárov, ktorí mohli vyskúšať, ako dlho vydržia so staršími a tým posúvať svoje hranice. Aktuálne ako odchovanec TCL vo svete úspešne pôsobí napr. Lubo Malovec.


Kolo Cesta A (Dlhá, Doľany, Košolná). Kamera GoPro Peter Pullman, produkcia Tomáš Cepka.

A rovnaký zmysel má TCL aj dnes. Silná mládežnícka základňa fungujúca dlhé roky pod jej mentorom Bohuslavom Kujovičom, “CK Olympic” vďačne využíva toto zápolenie, ako my pred 20 rokmi. Navyše aj vekom starší účastníci, štartujúci v kategóriách Masters, aj vďaka našej lige mali výborné výsledky. Dokonca na svetovej úrovni. Spomeniem Karola Lipovkého, Mariána Valáška, alebo najrýchlejšieho zverolekára na Slovensku Ivana Pašeka. TCL je v regióne pojem. Každotýždenne pritiahne cyklistov s chuťou zapretekať si zo širokého okolia. Bratislava, Nitra, Piešťany bývajú zastúpené snáď každý raz.

Od tohto roku organizovanie TCL prevzalo z rúk jej zakladateľov občianske združenie “Cyklisti Trnava”. Sme partia chalanov, cyklistov z mesta a okolia Trnavy a snažíme sa o rozvoj cyklistiky. Ak sa chceš dozvedieť viac, navštív našu stránku na https://www.facebook.com/CyklistiTrnava.

Tento rok sme zásadné zmeny v organizácii nerobili. Prvoradá je bezpečnosť, keďže sa preteká za plnej premávky. Na každé kolo máme zabezpečený doprovod peletónu a pribudli dopravné značky, upozorňujúce na pohyb cyklistov. Pracujeme aj na prítomnosti policajtov, ale to je oriešok. Veľmi pozitívne sa nám komunikuje s mestom Trnava. Tento rok prevzal záštitu nad TCL primátor Peter Bročka. A dokonca už aj štartoval. Informácie o TCL nájdete na portály http://www.lepsiatrnava.sk, ktorá je našim mediálnym partnerom. Nájdete tam kompletný rozpis kôl, prihlasovací formulár a výsledky.

Ak máš chuť si kvalitne zatrénovať, máš skúsenosti aspoň s jazdou v skupine a chceš spoznať ľudí vyznávajúcich rovnakú filozofiu, si vítaný!

Kalendár, pravidlá, výsledky a registrácia: http://www.trnava-live.sk/tcl/.

Veľká vďaka ľuďom, čo stáli a stoja za organizáciou TLC. Vďaka.
report_problem Našiel si v texte chybu?
cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Rozhovor: Klub Žiletky.cc z Bratislavy – keď jazdenie nie je iba o pretekaní

Klub Žiletky.cc, pôsobiaci v Brne a Bratislave, je kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
keyboard_arrow_up