Christopher Froome priznal, že vynechal antidopingovú kontrolu

Cyklista Chris Froome sám vyšiel s pravdou von a potvrdil, že tento rok vynechal jednu antidopingovú kontrolu. Víťaz Tour de France 2013 priznal, že v čase relaxačného pobytu s manželkou v Taliansku sa mu prihodila nemilá udalosť.

"Vynechal som testovanie. Bolo to naše prvé ráno v hoteli, komisári prišli o siedmej a personál ich nepustil do izby. Nedovolili im ani zavolať," povedal jazdec tímu Sky. O návšteve sa vraj dozvedel až na raňajkách. "Povedali nám: ´Mimochodom, boli tu dnes ráno chlapci z antidopingového, chceli vás testovať, ale súčasťou našej hotelovej politiky je nepripustiť žiadne vyrušovanie klientov."

Brit tvrdí, že v tom bol nevinne, hoci uznal, že by urobil lepšie, keby zriadencov hotela vopred upozornil na možnosť kontroly. "Bol som z celej situácie frustrovaný. Odvolal som sa a pokúšal vysvetliť okolnosti, ale v konečnom dôsledku som bol ja ten zodpovedný," konštatoval rodák z Kene.

Frooma nikdy netestovali s pozitívnym výsledkom. Minulý rok sa dokonca posťažoval, že ho nik neprišiel skontrolovať na Tenerife počas prípravy na Tour de France. Tento rok už spolu s kolegami zo Sky mali na ostrove najmenej štyri návštevy.

Podobný incident ako v talianskom hoteli vraj ešte vo svojej kariére nezažil. "Žiaľ, netušil som, že môže niekto prísť. Ale aspoň mi to otvorilo oči. V budúcnosti také niečo musím predvídať. Je povinnosťou športovca postarať sa, aby bol zastihnuteľný," dodal Froome.

Len nedávno na britskej športovej scéne zarezonovala informácia, že počas roka pred olympijskými hrami 2012 v Londýne vynechal dve antidopingové kontroly víťaz pretekov na 5000 a 10 000 m Mo Farah. Tretia absencia za rok sa už posudzuje ako pozitívny test s náležitým trestom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Jarná časť World Tour sezóny sa pomaly chýli ku koncu a blížia sa Grand Tours. Je načase bilancovať – hoci asi nie tak, ako by sme chceli…
Strade Bianche Donne - všetci proti SD Worx

Strade Bianche Donne - všetci proti SD Worx

Toskánske biele gravelové úseky si za svoju relatívne krátku históriu získali obrovskú popularitu. Na štart 10. ročníka Strade Bianche Donne sa postavili všetky najväčšie esá ženského pelotónu.
Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
keyboard_arrow_up