Peter Sagan sa nezdá a vybojoval majstrovský dres v časovke

Sagan bude nosiť na sebe dres majstra Slovenska na vrcholných pretekoch aj v časovke. Dvadsaťpäťročná hviezda potvrdila v domácom prostredí v okolí Žiliny pozíciu jedného z favoritov a stala sa prvýkrát v kariére slovenským šampiónom v jazde proti chronometru v kategórii elite. Sagan na tróne vystriedal Petra Velitsa, ktorý vyhral posledné tri tituly. Výborne zajazdil Jozef Metelka, ktorý obsadil 4. miesto.

V Žiline pre doliečovanie sa z nedávnej operácie však chýbal a uvoľnil miesto iným. Sagan zvládol 39 km dlhú trať v okolí Žiliny rýchlostným priemerom 49,33 km/h za 46:47,68 min. Na spoločnom česko-slovenskom šampionáte ho zdolal iba výborný časovkár Jan Bárta z tímu Bora - Argon, ktorý si vybojoval štvrtý titul majstra ČR v rade. Sagan však predstihol ďalšieho českého favorita Leopolda Königa. V hodnotení slovenského šampionátu bol Sagan o takmer 4 minúty lepší ako strieborný Maroš Kováč z Dukly Trenčín. Bronz získal Patrik Tybor. Tesne za medailovými stupňami skončil úspešný paralympionik Jozef Metelka, do najlepšej šestky sa dostali aj veteráni Róbert Nagy a Roman Broniš.





"Bolo to dosť ťažké, išlo sa naplno. Chcel som byť celkovým víťazom, ale Bárta bol o 5 sekúnd rýchlejší. Nevadí, teraz sa sústredím na nedeľu a preteky jednotlivcov," uviedol Peter Sagan v cieli časovky. "Vypadlo mi rádio počas trate, nevedel som svoje medzičasy. Časovka nie je moja silná stránka, som skôr na tie kratšie. Som však majstrom Slovenska, takže som splnil to, prečo som sem prišiel. Fanúšikovia boli skvelí a bolo ich celkom dosť pri trati," doplnil Sagan.

Sagan získal piaty titul majstra Slovenska v kategórii elite, predchádzajúce štyri si však vybojoval v pretekoch s hromadným štartom. Šampionát v Žiline vyvrcholí počas víkendu. V pretekoch kategórie do 23 rokov dominoval Čech Josef Černý, slovenský titul patrí Erikovi Baškovi z AWT GreenWay.

Výborne zajazdil Jozef Metelka, ktorý obsadil 4. miesto v kategórii Muži-elite aj napriek jeho sťaženým podmienkam - Rozhovor: Jozef Metelka - mám jednu nohu dlouhou.

Ilustračná fotografia, zdroj: Facebook Jozef Metelka

Výsledky - spoločné majstrovstvá SR a ČR v cyklistike v Žiline, ČASOVKA, Muži-elite (39 km)

1. Jan Bárta (Bora - Argon 18) 46:42,97, 2. (1. v M-SR) Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) +4,71, 3. Leopold König (Sky) +44,54, 4. Petr Vakoč (Etixx - Quick-Step) +1:43,30 min, 5. Tomáš Okrouhlický (CK Příbram) +3:49,64, 6. Martin Bláha (Dukla Praha) +3:53,75, 7. (2. v M-SR) Maroš Kováč +3:59,11, ... 11. (3. v M-SR) Patrik Tybor (obaja Dukla Trenčín) +4:16,19, 16. (4. v M-SR) Jozef Metelka (Beeline Bicycles) +5:19,39, 18. (5. v M-SR) Róbert Nagy (Arbö Denzel Viedeň) +5:30,69, 20. (6. v M-SR) Roman Broniš +5:35,13, 21. (7. v M-SR) Martin Mahďar (obaja Dukla Trenčín) +6:09,86, 23. (8. v M-SR) Jozef Palčák (CK Banská Bystrica) +6:38,77

Muži do 23 rokov (39 km): 1. Josef Černý (CCC Polkowice) 48:52,49 min, 2. Daniel Turek (Cycling Academy p/b Sagan) +57,40 s, 3. Michal Schlegel (AWT GreenWay) +1:23,46, ... 5. (1. v M-SR) Erik Baška (AWT GreenWay) +1:39,79, 11. (2. v M-SR) Juraj Bellan +2:49,46, 15. Andrej Strmiska (obaja Firefly) +3:28,87

Dnešná atmosféra

Live from Žilina #victory

Posted by Peter Sagan on Friday, June 26, 2015
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
keyboard_arrow_up