Gavenda celkovým víťazom SP juniorov

Slovák Róbert Gavenda sa stal celkovým víťazom Svetového pohára juniorov 2005/06 v cyklokrose. V záverečných pretekoch päťdielneho seriálu v holandskom Hoogerheide obsadil úradujúci majster Európy 6. miesto, čo na celkové prvenstvo stačilo. Preteky juniorov v holandských terénoch vyhral Francúz Yannick Martinez. Gavenda si za šiestu priečku pripísal do hodnotenia SP 30 bodov a seriál vyhral s náskokom 49 bodov pred Belgičanom Tomom Meeusenom.

Gavenda i Nijs pretrhli v Holandsku svoje víťazné série

HOOGERHEIDE 22. januára (SITA) - Slovák Róbert Gavenda sa stal celkovým víťazom Svetového pohára juniorov 2005/06 v cyklokrose. V záverečných pretekoch päťdielneho seriálu v holandskom Hoogerheide obsadil úradujúci majster Európy 6. miesto, čo na celkové prvenstvo stačilo. Preteky juniorov v holandských terénoch vyhral Francúz Yannick Martinez. Gavenda si za šiestu priečku pripísal do hodnotenia SP 30 bodov a seriál vyhral s náskokom 49 bodov pred Belgičanom Tomom Meeusenom. Na budúci víkend bude Gavenda v ďalšom holandskom meste Zeddam patriť medzi najväčších favoritov na zlato na majstrovstvách sveta. Po Matejovi Jurčovi sa stal druhým slovenským cyklistom v ére samostatnosti, ktorý triumfoval v absolútnom hodnotení Svetového pohára. Jurčovi sa to podarilo na ceste v roku 2002, Gavenda ako prvý vyhral v cyklokrosárskych terénoch. Osemnásťročný Trenčan vyhral v aktuálnom ročníku SP tri preteky, raz bol druhý a raz šiesty. Do Hoogerheide prichádzal ako víťaz troch predchádzajúcich podujatí.

Rovnako sa v Holandsku nepodarilo natiahnuť víťaznú sériu ani Belgičanovi Svenovi Nijsovi, ktorý vyhral osem z predchádzajúcich deviatich pretekov SP v kategórii elite-muži. Úradujúci majster sveta tentoraz skončil až ôsmy. Víťazom sa stal jeho krajan Erwin Vervecken. Slováci uprednostnili prípravu na MS, ktorú absolvujú v Španielsku. Na štart sa tak postavil len jediný zástupca SR Václav Metlička, ktorý obsadil 43. miesto. Nijs aj napriek neúspechu zostane lídrom rebríčka UCI, do ktorého sa započítavajú predovšetkým výsledky z pretekov Svetového pohára.

Výsledky - preteky SP v cyklokrose v Hoogerheide:

Muži-elite:
1. Erwin Vervecken (Belg.) 1:01:40
2. John Gadret (Fr.)
3. Enrico Franzoi (Tal.)
4. Bart Wellens (Belg.)
5. Radomír Šimůnek
6. Kamil Ausbuher
7. Petr Dlask (všetci ČR)
8. Sven Nijs (Belg.)
...
43. Václav Metlička (SR)

Juniori:
1. Yannick Martinez (Fr.) 43:29
2. Boy van Poppel (Hol.)
3. Dries Govaerts (Belg.)
...
6. Róbert Gavenda (SR)

Konečné poradie SP juniorov (po 5 pretekoch):
1. Róbert Gavenda (SR) 260
2. Tom Meeusen (Belg.) 211
3. Boy van Poppel (Hol.) 176
...
49. Marián Šimora (SR) 9




Robovi v mene servera MTBiker.sk k víťazstvu úprimne gratulujeme!
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Prvý štart na pretekoch je často odpoveďou na otázku, čo si robil v zime. Bol skialp dobrou prípravou a ako nás preveril úplne nový dojazd, ktorý sa môže smelo radiť k najťažším u nás?
Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Dnes som si pre vás pripravil reportáž z mojich prvých pretekov tejto sezóny. Poďte sa so mnou pozrieť, ako sa mi darilo.
keyboard_arrow_up