Novinky nemeckej značky Canyon na sezónu 2016

Novinkou v sezóne 2016 bude XC bike Exceed s rámom o hmotnosti 870 g, ktorý má dostať zážitok aj výkon jazdenia na nový level. Dosť sa hovorí aj o cyklo počítači Smart Bike Computer...

Na začiatok naspäť v čase do roku 2006

Už v roku 2006 sa Canyon pohrával s myšlienkou kotúčových bŕzd na cestných bicykloch. Myšlienku pretavil aj do nasledujúceho konceptu, ale ako sa ukázalo neskor, čas pre širšie rozšírenie na cestných bicykloch nastáva až teraz.


Dokonca dvojité.


UCI momentálne vyhodnocuje, či pustiť kotúčové brzdy do profi pelotónu. Ak budú povolené, Canyon navrhuje riešenie s pevnými oskami a kotúčmi 160 mm.


Bicykel Naira Quintanu

Naživo sa zdá ako vo veľkosti XXS .




Expozícia Canyon na Eurobike 2015

Vo veľmi rýchlej skratke ukázané a povedané hlavné zaujímavosti.


Grand Canyon AL SLX



Grand Canyon AL SLX prichádza s novou trailovou geometriou. Zmenený hlavový uhol, vyšší rázvor kolies a nižšie položený stred, tým všetkým poskytuje vlajková loď hliníkového hardtailu od Canyonu ideálnu kombináciu ovládateľnosti a hmotnosti pre jazdu na obľúbených trailoch. Hmotnosť rámu bola znížená na 1570 g. Rám má vnútorné vedenie bowdenov, vnútorné umiestnenie zadnej brzdy, a tým je vyberanie kolesa rýchlejšie a jednoduchšie.


Spectral CF



Spectral je postavený zvládnuť akúkoľvek situáciu na traile. Karbónový rám váži len 1950 g a zbavuje sa všetkého prebytočného, aby podal maximálny výkon na enduro trailoch. Rám má vnútorné vedenie bowdenov, ktoré zvyšujú jeho elegantnosť, ale niektorí jazdci považujú vnútorné vedenia ako nevýhodu. Za zmienku stojí aj spodný kryt na hlavnej rámovej trubke, ktorý nie je úplným štandardom u ostatných výrobcov pri podobných modeloch.


Stitched 720

Jednou z najväčších noviniek je slopestylový stroj Stitched 720. Geometria vychádza z hardtailového modelu Stitched. V dnešnej dobe sú dropy vyššie a gapy dlhšie, preto bol rázvor predĺžený o 25 mm a tiež v nemalej miere pomáha zadné odpruženie o veľkosti 100 mm. Výsledkom je, že manipulácia s bikom vo vzduchu je jednoduchšia a stabilnejšia. Napriek tomu, že má zadné odpruženie, Stitched 720 váži len 12,06 kg.



Canyon však poteší aj priaznivcov nových technológií. Predstavil cyklo počítač Smart Bike Computer. Ide o prvý cyklopočítač založený na aplikáciách. Tento cyklopočítač beží na platforme Android Wear, ktorý umožní sťahovať rôzne aplikácie. Súperte s kamošmi v aplikácii Strava, objavujte nové miesta s aplikáciou Komoot, alebo sa môžete navigovať Google Mapami, pretože to všetko nový cyklopočítač od Canyonu zvládne.


Kto by chcel vedieť viac, všetko podstatné nájde na https://www.canyon.com/en-sk/eurobike2015/index.html
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up