KELLYS 2016 - Nová zjazdárska rada Noid, vylepšený Eraser a kopec ďalších noviniek

KELLYS 2016 - Nová zjazdárska rada Noid, vylepšený Eraser a kopec ďalších noviniek

KELLYS predstavil 3 hlavné novinky pre nadchádzajúcu sezónu 2016. Prvou významnou zmenou je karbonizácia rámov u hardtailov, konkrétne predstavenie nového rámu pre modely Hacker a tiež rozšírenie karbónových 29“ bikov Stage. Druhou významnou zmenou je zmena geometrie u karbónového enduro modelu Eraser. Avšak najväčšou novinkou je predstavenie zjazdového modelu pod názvom Noid.


Noid - DH novinka

Noid je postavený na ráme, ktorého základ je prevzatý už z hotového konceptu, ktorý používal aj Commencal. Posledné dva roky ho KELLYS ešte dolaďoval, menila sa geometria a niektoré váhadlá kvôli lepšiemu priebehu pruženia a väčšej tuhosti rámu. Konečná verzia je postavená na 27,5“ kolesách a je k dispozícii vo dvoch radách, a to Noid 70, ktorý je postavený na komponentoch Shimana rady Zee a Noid 90, taktiež postavený na Shimane ale vyššej rady Saint. Rám je vyhotovený z hliníka a pracuje na princípe prepákovaného jednočapu. Zdvih je 200 mm, taktiež aj vpredu a o tlmenie sa starajú vidlica a tlmič značky RockShox.





Eraser - karbónové enduro

Väčšou zmenou prešiel karbónový enduro model Eraser, kde sa zmenilo zadné vahadlo, tým sa aj posunul hlavový uhol. Tiež sa zmenili komponenty, zadný tlmič obstaráva firma Fox, kolesá sú v réžii DT Swiss a pohon zabezpečuje sada GX 1x11 od Sramu.




Prečítajte si aj MTBIKER test: Eraser 2015.

Hacker - tuhší a ľahší

Modely Hacker prichádzajú s novým celokarbónovým rámom. Kellys hovorí, že rám je tuhší a ľahší a nie sú použité žiadne hliníkové časti. Nechýba vnútorné vedenie bowdenov. Hackery sú vybavené aj vedením Side Swing a rám je tiež kompatibilný s elektronickým radením od Shimana Di2, ktoré je vo výbave najvyššieho modelu Hacker 90.


KELLYS na Eurobiku

Zaujímavú expozíciu, ktorá patrila medzi tie vydarenejšie vrámci celej výstavy obsahovala výber toho najlepšieho z produkcie KELLYS. Nechýbala tam ani novinka Noid a široká ponuka príslušenstva, vrátane prilieb s technológiou Mips.










report_problem Našiel si v texte chybu?
adamoliva89 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up