Aká bola sezóna ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015?

Tak ako minulý rok aj tento si ŠKODA ako hlavný partner zobrala pod svoje krídla vybrané Slovenské MTB maratóny. Tie sa pospájali do série s názvom ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015. Keďže sezóna pomaly ale určite končí, nebude na „škodu“ menšie zhrnutie...

Celá séria pozostávala zo 6. podujatí. Tie tvorili zaujímavý, výhradne Slovenský mix. Medzi nimi nechýbali menej náročné a rýchle trate a rovnako ani tie dlhé a ťažšie. Z každej jednej akcie sme vám priniesli na stránkach MTBIKER aj podrobnú reportáž a rovnako bol MTBIKER prítomný na každom maratóne aj so svojim stánkom, v ktorom sme vybavili stovky nákupov a pomohli nejednému pretekárovi.

18.4.2015 - ŠKODA Svätojurský MTB maratón

Úvodné podujatie série vôbec nepripomínalo, že jar je v plnom prúde. Síce bolo pekne, ale poriadny severák a teploty okolo 6°C aj v okolí Bratislavy dotvárali skôr zimnú atmosféru. Na druhej strane, suchá a rýchla trať bola na úvod ideálna.

MTBIKER reportáž: Návleky na kolená, ruky, hrubé vlnené ponožky, čiapka pod prilbu a môžem ísť


16.5.2015 - ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou

Celý týždeň sucho, no ako naschvál pred maratónom okolie Maríkovej a Púchova poriadne zlialo. Po minulom roku som mal predstavu, čo ma asi čaká, ale aj tak to bol miestami slušný boj. Mazľavé blato poriadne uberalo zo síl, ktoré potom chýbali v početných stojkách. Navyše, na trati bolo minimum asfaltu a klasické maríkovské singláče preverili, kto ako vie na blate jazdiť.

MTBIKER reportáž: Maríkovské single a poctivé blato


20.6.2015 - AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly

Jeden z najstarších maratónov u nás, ktorý vedie cez nádherné prostredie Súľovských skál. Pre zlý stav jedného úseku v závere musel byť skrátený na 78 km, čo mi nakoniec absolútne neprekážalo. Tu som si totiž vybral aj svoju najväčšiu tohtoročnú krízu a ledva dobojoval do cieľa.

MTBIKER reportáž: Prekvapivo náročných 78 km


25.7.2015 - ŠKODA Stupava Trophy

Rýchla trať v Malých Karpatoch pri Bratislave. Na 105 km sme nastúpali 2 800 m, takže úplná rovina to zďaleka nebola. Horúčavu počas preteku otupil mierny dážď, ale bez veľkého vplyvu na povrch trate, čo bolo v podstate úplne ideálne. Akoby ma niekto polial živou vodou .

MTBIKER reportáž: Skutočne rýchlych 105 km


15.8.2015 - ŠKODA Horal MTB maratón

Horal, to je klasika. Tento rok navyše aj ako majstrovstvá Slovenska v maratóne. Parametre 140 km s prevýšením 4 340 m hovoria asi za všetko a nechýbala ani Kráľova Hoľa. Niektorí si ju užili aj tradične s krúpami. Veď extrémne počasie je už taktiež neoddeliteľnou súčasťou. Poriadny výpek, potom dážď a nakoniec opäť sucho, to už nikoho na tejto trati asi neprekvapí.

MTBIKER reportáž: Majstrovstvá Slovenska v XCM na skutočne maratónskej trati


5.9.2015 - ŠKODA Slovenský raj

Ak bola celá sezóna v znamení sucha a tepla, tak Slovenský Raj bol akoby zakliaty. Presne ako minulý rok, ráno sa spustil lejak, ktorý trval až do poobedia. Keďže ale trať vedie väčšinou po šotoline a asfalte, nenechal som sa odradiť a vyštartoval. Na záver sa konalo aj vyhlásenie celej série a kto sa zúčastnil aspoň štyroch pretekov, bol zaradený do losovania o šesť hodnotných bikov.

MTBIKER reportáž: Rýchly pretek a pleťová maska ako bonus



Jednotlivé podujatia sa bodovali pomocou koeficientu, takže kto chcel pomýšľať na celkový úspech, neostávalo mu nič iné, ako jazdiť dlhé trasy. Celkovým víťazom sa stal tradičný milovník Slovenska Karel Hartl, ktorému ale na päty pekne šliapal Andrej Kubiš. Medzi ženami zvíťazila Andrea Juhásová. Detailné výsledky podľa kategórií nájdete tu.

Taký bol teda v skratke druhý rok so "Škodou", ktorá si pod svoje krídla vybrala skutočne rozmanité akcie a dala im jednotnú formu. Sériu oficiálne zastrešil Slovenský zväz cyklistiky a projekt podporil aj trojnásobný majster sveta v tímovej časovke Peter Velits. Vďaka pozitívnej odozve sa teda môžeme tešiť aj na ďalší, v poradí tretí ročník 2016.


MTBIKER Shop na ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015


Zopár čísiel

Na druhom ročníku ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa zúčastnilo 4 683 pretekárov z 18-tich krajín, ktorým nadšene aplaudovalo až 13 300 fanúšikov popri tratiach. Najmladším účastníkom bol iba 4-ročný chlapec z Trenčína, ktorý spolu s rodinou absolvoval okrem iných aj 25 km trať na Súľovských vrchoch v úctyhodnom čase pod tri hodiny.

Najstarším bol 75-ročný pán zo Žiliny, ktorý si za svoj výkon rovnako zaslúži absolutórium. Až 15 820 km dlhú cestu meral na ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 pretekár z Nového Južného Walesu v Austrálii a viac ako 10 000 km ďalší účastník z Mexika. Viac v článku Druhý ročník ŠKODA BIKE OPEN TOUR oslovil takmer 18 000 fanúšikov horskej cyklistiky.

A aká bola prvá sezóna 2014?

Zhrnutie prvej sezóny ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2014 si môžete prečítať na http://www.mtbiker.sk/clanky/7366/sezona-2014-so-skoda-bike-open-tour.html
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA STUPAVA TROPHY - 4. kolo

calendar_today 25.07.2015
format_list_numbered 4. kolo - Škoda Bike Open Tour
format_list_numbered 6. kolo - Župný pohár
format_list_numbered 5. kolo - INTERSPORT MARATHON SERIE
label MTB maratón
place Stupava (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Reportáž: ŠKODA Svätojurský MTB maratón je späť

Reportáž: ŠKODA Svätojurský MTB maratón je späť

Obľúbený maratón sa vrátil po vynútenej trojročnej prestávke a je rovnaký, ak nie ešte lepší, ako si ho pamätáme. Moje zážitky, očistené od blata, som sa rozhodla spísať v krátkom článku.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
keyboard_arrow_up