Čo sa zmenilo na enduro modeli KELLYS Eraser pre rok 2016?

Slovenský výrobca bikov KELLYS BICYCLES, koncom minulého leta predstavil novinky pre rok 2016 a jednou z nich bola aj zmena v geometrii a špecifikácii u high-end karbónového modelu Eraser 90. V čom presne spočívajú hlavné zmeny oproti predchádzajúcej verzii a v čom je lepšia novinka?

Karbónový rám s novým váhadlom

Na prvý pohľad pravdepodobne žiadne veľké zmeny neuvidíte. Rám nesie meno KELLYS Enduro High-modulus Carbon Composite FS 27.5 (650B) monocoque a ponúka 160 mm zdvih, tak tomu bolo aj v modeli 2015. Čo sa však zmenilo? Je to zadné váhadlo a tým pádom sa zmenil aj hlavový uhol. Model Eraser 2016 má hlavový uhol 66,5°, pričom predchádzajúci ročník mal hlavový uhol 67°. Bike bude hravší a lepšie ovládateľný, najmä čo sa týka zákrut a technických tratí. Aby však nový Eraser ostal stabilný aj vo väčších rýchlostiach, zväčšila sa dĺžka zadnej stavby a aj celková dĺžka rámu. Oproti minulému ročníku sa predĺžila zadná stavba o 3 mm a celková dĺžka rámu narástla na 1 162,4 mm (veľkosť M). Rám aj naďalej poskytuje vysoké štandardy a nové trendy posledných rokov, ako napríklad vnútorné vedenie bowdenov alebo krásny moderný dizajn.


Nový vidlica Pike RC s možnosťou zmeny zdvihu

Model vidlice ostal rovnaký - RockShox Pike RC, avšak na modeli 2016 sa už nachádza nový Pike s prúžiacim systémom Dual Position Air a dá sa nastaviť aj zdvih vidlice od 140 mm do 160 mm, čo u predchádzajúceho modelu nebolo možné.


Tlmič v réžii Float X Performance Air

Čo sa týka tlmiča, tam nastala veľká zmena. Namiesto tlmiča od RockShoxu (RockShox Monarch RT3), sa na novom Eraseri použil tlmič FOX, konkrétne ide o model FOX Float X Performance Air. Tento tlmič je vhodnejším výberom už kvôli tomu, že má expanznú nádobku a určite lepšie nastavenie chodu (troj-úrovňové nastavenie Open - Medium - Firm).


Ďalšia výbava

Zmeny sa udiali aj v radení - pohon ostal 1x11, ale rad SRAM X1 nahradila novinka SRAM GX. Ďalšou zaujímavou zmenou sú kolesá. Na novom modeli Eraser sú vypletené kolesá DT Swiss, konkrétne je to model DT Swiss E1700 SplineTwo XD (27.5). Hmotnosť kolies je 1 840 g, čo je približne o 50 gramov viac ako predchádzajúci model, ktorý bol vybavený kolesami od SRAM. Set kolies od DT Swiss je primárne určený práve na enduro, poskytujú väčšiu tuhosť ako už spomenuté kolesá SRAM, ktoré boli určené najmä pre all mountain jazdenie. O výborný brzdný účinok sa naďalej starajú SRAM Guide R spolu s kotúčami o veľkosti 180 mm vpredu aj vzadu. Eraser má aj teleskopickú sedlovku KS Lev Integra, so zdvihom 125 mm. Kokpit ostal nezmenený, riadítka aj predstavec dodala firma RaceFace, konkrétne ide o model Atlas. Výbava je vyvážená a jazdcovi poskytne výborný stroj pre užitie si jazdy aj v náročných podmienkach.



Špecifikácia




KELLYS Eraser 90 pre rok 2016 stojí 3 699 €.

KELLYS Eraser 2016


Pár slov na záver

KELLYS Eraser 90 je ideálnym bikom pre enduro, aj all mountain výjazdy. Hmotnosť atakujúca hranicu 12 kg, karbónový rám, výborná špecifikácia týkajúca sa pruženia aj ďalších komponentov, a to všetko za priaznivú cenu. Tak taký je nový KELLYS Eraser 90.

Viac informácií nájdete na stránke http://www.kellysbike.com alebo si prečítajte aj redakčný MTBIKER test modelu Eraser 90 (2015) http://www.mtbiker.sk/clanky/7675/test-eraser-90-od-kellys-bike-ktory-si-zamiluju-vyznavaci-am-trail-aj-xc.html
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
Test: Kellys Theos F90 - The Game Changer

Test: Kellys Theos F90 - The Game Changer

O tomto bicykli už ste určite mnohí veľa čítali, videli fotografie, či videá alebo diskutovali. Ja osobne som ho začal evidovať už v Kanade a tešil som sa, kedy ho vyskúšam.
Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Sú softshellové nohavice Virt II skutočne natoľko univerzálne ako vyzerajú? Aký typ cyklistu ich ocení najviac?
keyboard_arrow_up