Števková a Hanus na preteky Svetového pohára

Dvojica slovenských horských cyklistov Janka Števková a Lukáš Hanus odcestovala na prvé kolo Svetového pohára v cross country, ktoré sa uskutoční v sobotu v karibskej oblasti na ostrove Curacao na Holandských Antilách. Števková sa medzi svetovou elitou predstaví po prvý raz vo farbách nového tímu Max Cursor a juniorský vicemajster Európy Hanus odcestoval spoločne so svojím tímom Merida, ktorého dres oblieka už druhú sezónu.

BRATISLAVA 27. marca (SITA) - Dvojica slovenských horských cyklistov Janka Števková a Lukáš Hanus odcestovala na prvé kolo Svetového pohára v cross country, ktoré sa uskutoční v sobotu v karibskej oblasti na ostrove Curacao na Holandských Antilách. Števková sa medzi svetovou elitou predstaví po prvý raz vo farbách nového tímu Max Cursor a juniorský vicemajster Európy Hanus odcestoval spoločne so svojím tímom Merida, ktorého dres oblieka už druhú sezónu. "V prvom rade chcem otestovať nový bicykel Sintesi a kolesá Novatec. Rada by som sa umiestnila do tridsiateho miesta a získala body do SP a rebríčka UCI pre OH v Pekingu," povedala pred odletom Števková a pokračovala: "Na úvod sezóny to budú skutočne náročné preteky. Očakáva sa veľké teplo, určite bude okolo 30 stupňov Celzia, uvidíme, ako to dopadne. Som celkom zvedavá na tohtoročnú konkurenciu. Taktiež si chcem zlepšiť štartovú pozíciu pred európskou časťou Svetového pohára." Nádejný Hanus bodoval vo Svetovom pohári už v minulej sezóne. "Lukáš bol minulý rok úspešný na niektorých pretekoch SP, ale vrcholy sezóny ME a MS sme nezvládli. Urobili sme niektoré chyby, sezóna bola veľmi nahustená a všetko doplnili ešte maturity. Tento rok niečo vypustíme a budeme sa snažiť pripraviť na šampionáty a Svetové poháre," povedal otec a reprezentačný tréner úspešného mladého krosára Miroslav Hanus. "Už má za sebou preteky v Taliansku a napriek nie najlepšiemu výsledku ich môžeme hodnotiť pozitívne. Odstup od najlepšieho Čecha Milana Spěšného bol pred rokom šesť minút, teraz ich delili tri minúty," dodal tréner Hanus.

Program Svetového pohára 2006 v horskej cyklistike:

CROSS COUNTRY
1.-2. apríla: 1. kolo - Curacao (Holandské Antily)
13.-14. mája: 2. kolo - Madrid (Španielsko)
20-21. mája: 3. kolo - Spa Francorchamps (Belgicko)
27.-28. mája: 4. kolo - Fort William (Škótsko)
24.-25. júna: 5. kolo - Mont-Sainte-Anne (Kanada)
9.-10. septembra: 6. kolo - Schladming (Rakúsko)

ZJAZD A 4X
6.-7. mája: 1. kolo - Vigo (Španielsko)
27.-28. mája: 2. kolo - Fort William (Škótsko)
3.-4. júna: 3. kolo - Willingen (Nemecko)
24.-25. júna: 4. kolo - Mont-Sainte-Anne (Kanada)
1.-2. júla: 5. kolo - Balneario Camboriu (Brazília)
9.-10. septembra: 6. kolo - Schladming (Rakúsko)
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Príbeh o kúpaní na konci leta, pleťovej maske, sirupe zo žabieho slizu, výbere lepšej stopy a iných zaujímavostiach :D.
keyboard_arrow_up