Zdroj: Autor: Tomkud

Nedeľu (24.4.2016), sme sa rozhodli spríjemniť menším cyklistickým výletom na preteky v rámci série VISEGRAD 4 RACE, s fotografickými úmyslami. Slovenská etapa tejto série merala 160 kilometrov so štartom z Čunova do Gabčíkova a okruhom po priľahlých dedinách, s cieľom späť v Čunove.

My sme sa rozhodli sledovať preteky najprv z vodného diela Gabčíkovo a jeho okolia a neskôr sme sa presunuli do cieľa pretekov v Čunove. Po vystúpení z vykúreného auta sme mali chuť vrátiť sa do neho naspäť. Privítal nás totiž studený a veľmi silný vietor, pri ktorom aj hladina Dunaja pripomínala rozbúrené more. Ale, keď v tejto nepriazni počasia mohli cyklisti predvádzať ich výkony, tak pre nás nebol problém ich pri tom trochu povzbudiť a spraviť pár záberov.

Tie prvé sa nám podarilo zachytiť, keď cyklistom prial aj vietor a fúkal im „do chrbta“. Tu sme videli trojčlenný únik, v ktorom nás potešili slovenské farby z Dukly Banská Bystrica a pretekár Kristián Zimány. Po presunutí sa na iné miesto bol už únik zlikvidovaný a vytvorili sa viacpočetné skupiny.

V cieli sme už nedočkavo a riadne prevetraní čakali na prvú túto skupinu, v ktorej sa špurtovalo a ako víťaz z nej vzišiel pretekár z Ukrajiny - Andryj Kulyk (KOLSS – BDC TEAM), po boku českého pretekára Aloisa Kaňkovského (WHIRLPOOL-AUTHOR), nasledovaný Poliakom Blazejom Janiaczykom (WIBATECH FUJI). Ako najlepší Slovák sa umiestnil Maroš Kováč (Dukla Banská Bystrica), ktorý obsadil pekné šieste miesto.

Momentky















Séria pretekov pokračuje 14.5.2016 v Poľsku a 15.5.2016 v Českej republike.

[Foto na úvode: Autor: Tomkud]

report_problem Našiel si v texte chybu?

VISEGRAD 4 race - GP Slovakia (UCI 1.2)

calendar_today 24.04.2016
label Preteky jednotlivcov
place Bratislava (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Pred pár rokmi som sa priženil do regiónu Horná Nitra, kde som viac-menej automaticky začal preskúmavať miestne „lokálky”.
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
keyboard_arrow_up