Zdroj: FB: Cycling SA

Úspešný slovenský paralympionik Jozef Metelka zvíťazil v sobotňajšej časovke v kategórii MC4 v rámci pretekov Svetového pohára zdravotne znevýhodnených športovcov v cestnej cyklistike v juhoafrickom Pietermaritzburgu.

Metelka zvládol 24,6 km dlhú trať časovky vo výslednom čase 34:42,999 min s priemernou rýchlosťou 45,14 km/h. Úradujúci slovenský paracyklista roka Metelka zvíťazil s obrovským náskokom 3:35,62 min pred domácim pretekárom Garym Coetzeem a 4:42,04 min pred Írom Jerrym Toweyom. V cieli evidovali šiestich pretekárov.

Dlhodobo v Anglicku sa pripravujúci Metelka je cyklistickým obojživelníkom. V tomto roku už má za sebou úspešné účinkovanie na majstrovstvách sveta v paracyklistike na dráhe v talianskom Montichari, kde bol zlatý v stíhačke na 4 km a strieborný na kilometri s pevným štartom. Metelka má nadkolennú amputáciu ľavej končatiny, ale jeho štvrté miesto vo vlaňajšej časovke v rámci majstrovstiev Slovenska je dôkazom toho, že si reálne vie zmerať sily aj so zdravými cyklistami.

[Foto na úvode: FB: Cycling SA]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Denník cyklistu - stačí mesiac na prípravu? (1. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, ešte nikdy som nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
Najrýchlejšia UCI legálna koza - nové Pinarello Bolide F

Najrýchlejšia UCI legálna koza - nové Pinarello Bolide F

Kotúčové brzdy nie sú jediná zmena na časovkárskom špeciáli. V čom je nové Pinarello Bolide F novátorské, určí ďalšie trendy v odvetví?
keyboard_arrow_up