Pozvánka: Celý víkend v Levoči

Posledný májový víkend vás pozývame na východné Slovensko do Levoče. V sobotu 28. mája sa uskutoční 3. ročník STEFE MTB Maratón Levočské vrchy – Levoča. Podujatie je zaradené do série pretekov Slovak XCM Tour a zároveň u našich južných susedov do maďarskej série Pedál MTB Tour.

Pretekári sa ešte tento rok naposledy stretnú s nezmenenými známymi okruhmi. Trate vedú cez bývalé vojenské pásmo Javorina v Levočských vrchoch. Pretekári majú na výber 25 km , 45 km, alebo 75 km dlhú trať, no niektoré úseky 45 km dlhej trati ešte neznamenajú, že to bude ľahšie ako na 75 km dlhej trati ...

Levočské vrchy sú nádherné. Pretekárom, ktorým nejde o výsledok, sa naskytá možnosť krásnych výhľadov na Vysoké Tatry, Nízke Tatry a Slovenské rudohorie. Na občerstvovacích staniciach sa pretekári dobre posilnia a s radosťou dobicyklujú do cieľa autocampu Kováčovej vily, kde je zázemie celého pretekového víkendu. Tí najlepší budú ocenení. Na počesť kamaráta, cyklistu, rodáka z Levoče Františka Kotrádyho, ktorý tragicky zahynul, tak ako každý rok, aj tento je vypísaná horská prémia o pohár Františka Kotrádyho pre najrýchlejšieho muža a najrýchlejšiu ženu na dlhej trati a na najvyššom bode preteku.


Trate

Dlhá: 75 km/ prevýšenie 2 161 m/ bufet 4x jedlo + 2x voda
Stredná: 45 km/ prevýšenie 1 409 m/ bufet 4x jedlo
Krátka: 25 km/ prevýšenie 749 m/ bufet 1x jedlo

Nedeľa bude patriť deťom

4. kolo Detskej tour Petra Sagana svedčí o tom, že malí "Sagani" si prídu na svoje.
Organizátori pripravujú trate pre tých najmenších na odrážadlách, až po tých najväčších, 14-ročných cyklistov. Každý malý účastník obdrží v cieli plagát Petra Sagana a krásnu účastnícku medailu. Na deti okrem súťaženia čaká pestrý program, skákacie atrakcie, či maľovanie na tvár.

V neposlednom rade si určite nenechajte ujsť prehliadku starobylej Levoče. Spoznajte kráľovskú historickú časť mesta, zreštaurované dielo Majstra Pavla z Levoče - jedinečnú pamiatku v Chráme sv. Jakuba.


Podujatie STEFE MTB Maratón Levočské vrchy - Levoča a Detská Tour Petra Sagana je jedinečná víkendová akcia, je to niečo viac, ako len obyčajný pretek: veľká zábava a pozitívne stretnutia s dobrými ľuďmi. Organizovať takéto preteky nie je jednoduché. Organizáciu ovplyvňuje veľa faktorov, ktoré navonok nevidno, ale vo vnútri to všetci prežívame. Všetko robíme pre deti. Pre „naše“ deti. Celý výťažok z týchto dvoch pretekov organizátor venuje deťom v cyklistickom klube CYKLO SPIŠ. Cyklistický klub CYKLO SPIŠ sa venuje ako jeden z mála športujúcej mládeži. Klub vychováva cez 20 detí, mladých športovcov, cyklistov, našu budúcnosť...

Neváhajte a príďte nás podporiť vašou účasťou, v sobotu ocko, mamka a v nedeľu vaše dieťa. P.s. možno príde aj Peťo . Viac informácii nájdete na http://www.cyklospis.sk alebo http://www.detskatour.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTB Maratón Levočské vrchy- Levoča

calendar_today 28.05.2016
format_list_numbered 4. kolo - XCM Tour
format_list_numbered 1. kolo - Pedal MTB tour
label MTB maratón
place Levoča (Slovensko)

weja146 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up