Skvelý Jozef Metelka pokračuje v medailových výsledkoch a v časovke vybojoval zlato

Skvelý Jozef Metelka pokračuje v medailových výsledkoch a v časovke vybojoval zlato

Až dve medaily získalo Slovensko v stredajšej cyklistickej časovke na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro. V kategórii C4 sa o ne postarali Jozef Metelka a Patrik Kuril. Tridsaťročný Jozef Metelka si na 30 km vybojoval zlato a 36-ročný rodák z Partizánskeho Kuril získal bronz. Slováci majú v Riu už 5 zlatých, 2 strieborné a 1 bronzovú medailu.

Skvelý Metelka sa na tomto súčte podieľal dvoma zlatými a jedným strieborným kovom. Celkovo slovenskí paralympionici v súčte letných a zimných hier zaokrúhlili počet medailí na 100. "Pocity ešte nedokážem opísať, uvedomím si to asi až neskôr. Som totiž veľmi unavený, dal som do toho všetko. Trať mi vyhovovala, veď to bola rovina. Tvrdo sme pracovali a vyšlo to, je to super,“ povedal v cieli víťazný Metelka. "Takáto paralympijská časovka sa musí ísť naplno, na konci to už bolo na zotrvačnosť. Bolo to dosť náročné aj s tou teplotou, ktorá dnes bola. Dve zlaté a jedna strieborná? Znie to dobre, nemôžem sa sťažovať," dodal natešený Metelka.

Patrik Kuril sa o zisku bronzu dozvedel až v mixzóne od novinárov

"Som veľmi šťastný, zrejme to bola moja najrýchlejšia časovka v kariére a asi tento tieň už nikdy neprekročím. Som totálne prekvapený, že je to medaila, trať totiž vyhovovala iným typom jazdcov,“ poznamenal Kuril.

V časti Pontal obsadila Anna Oroszová medzi ženami kategórii H1-2-3 celkovo ôsme miesto. Skúsená handbikerka nebyť menších problémov s organizáciou príjazdu do cieľa mohla skončiť na dvadsaťkilometrovej trati aj lepšie. "Nie som spokojná, pretože to mohlo byť aj siedma priečka. Nie som veľmi na časovky, tie mi nesedia. Všetko do ôsmeho miesta je však úspech. Už sa teším na cestné preteky, mám veľmi rada súťaženie,“ povedala v cieli Anna Oroszová.
V skupine B Vladislav Janovjak s pilotom Jánom Gallikom, celkovo obsadil 14. pozíciu. "Po príchode do cieľa som sa trochu spamätával. Stále sme si držali rovnaké tempo, šli sme na maximum. Chceli sme byť do osmičky, ale spolu jazdíme len krátko. V Riu je kompletná svetová špička, preto to nebolo zlé,“ povedal v cieli Vladislav Janovjak. Spolu s pilotom Gallikom ho v sobotu čakajú cestné preteky.

Výsledky


ŽENY
skupina H1-2-3 (20 km): 1. Karen Darkeová (V. Brit.) 33:44,93 min, … 8. Anna Oroszová (SR) 37:00,91
MUŽI
skupina B (30 km): 1. Steve Bate (V. Brit.) 34:35,33 min, … 14. Vladislav Janovjak, pilot Ján Gallik (SR) 36:57,24
skupina C4 (30 km): 1. Jozef Metelka (SR) 37:52,84 min, 2. Kyle Bridgwood (Aus.) 38:23,21, 3. Patrik Kuril (SR) 39:07,55
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Denník cyklistu - prekvapivé výsledky (2. časť)

Podarí sa mi získať titul majstra SR v časovke? Rozhodol som sa vyskúšať osobného trénera, hoci som ešte nikdy nejazdil podľa individuálneho tréningového plánu.
keyboard_arrow_up