Ohlasy médií: Belgičania dominovali, ale ďalší titul má Sagan

Ohlasy médií na víťazstvo Petra Sagana v pretekoch s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v cyklistike v katarskej Dauhe:

Cyclingnews: "Sagan zdolal Cavendisha a úspešne obhájil titul majstra sveta. V tesnom šprinte si Sagan a Cavendish zvolili iné šprintérske línie, ale tá Saganova sa napokon ukázala ako čistejšia."

Velonews: "Sagan je už dvojnásobným majstrom sveta. Mnohí očakávali hromadný dojazd, ale bočný vietor v púštnej časti už po 80 km rozdrobil pelotón na skupinky. Kto nebol vpredu, mal smolu vrátane kompletného nemeckého tímu."

Sporza (Belg.): "Belgičania dominovali majstrovským pretekom, ale ďalší titul má Sagan. Po puči v púšti prišla do cieľa vyčerpaná skupina jazdcov, v ktorej Sagan nemal problém vyhrať šprint. Skvelý Slovák si pridal ešte jednu perlu do zbierky najlepšieho roka svojej kariéry, v ktorom vyhral preteky Okolo Flámska, Gent-Wevelgem, majstrovstvá Európy, víťazil v etapách na Tour de France a stal sa aj celkovým šampiónom WorldTour."

CyclingPub: "Peter Sagan obhájil dúhový dres majstra sveta."

Frankfurter Allgemeine Zeitung (Nem.): "Nemecká dráma v púšti. Zatiaľ čo Sagan má za dva roky dva tituly majstra sveta, Nemci čakajú na svojho víťaza už 50 rokov."

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Dúhový Sagan v Bettiniho stopách. Pred Slovákom sa len piatim jazdcom podarilo obhájiť titul majstra sveta. Cavendish a Boonen zdolaní."

Isport.blesk.cz (ČR): "Peter Sagan vstúpil do histórie - v Dauhe obhájil titul majstra sveta."

L´Equipe (Fr.): "Peter Sagan je stále svetovým šampiónom a dúhový dres bude nosiť celú ďalšiu sezónu. Sagan sa ocitol medzi vyvolenými v úzkom kruhu úspešných obhajcov."

De Volkskrant (Hol.): "Peter Sagan predĺžil svoje kraľovanie! Vyhral šprint skupiny 20 jazdcov a získal druhý titul. Holanďan Tom Leezer v poslednom kilometri útočil, ale nevyšlo mu to."

The Telegraph a BBC (V. Brit.): "Mark Cavendish veľmi túžil stať sa prvým Britom s dvoma titulmi majstra sveta, ale proti bol Peter Sagan. Cavendish sa vydal za Saganom, ale jeho šprint prišiel neskoro. Takticky som to zbabral, vravel v cieli Mark."

Cavendish po dojazde

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up