Nový upgrade pre vidlice Lefty

Cannondale pre svojich zákazníkov ponúka upgrade Solo-air systému vo vidliciach Lefty, ktorý okrem odstránenia súčasných problémov ponúka aj výrazné zlepšenie chodu jazdných vlastností. Pre podrobné informácie čítajte ďalej...

Ak ste pozorne čítali test môjho biku Cannondale Scalpel, spomínal som, že na začiatku sezóny prebehol upgrade systému vo vidlici Lefty. Pôvodná konštrukcia totiž spôsobovala, že po čase praskla pérová pružinka v systéme Solo-air a vidlica spadla do zdvihu. Cannondale teda prišiel s konečným riešením tohto problému a momentálne ponúka kompletne prepracovanú verziu s názvom 2Spring. Tá okrem toho ponúka navyše aj výrazné zlepšenie chodu. Vidlica bude po tomto upgrade citlivejšia na malé nerovnosti a rovnako dokáže zlepšiť spracovanie tých väčších v celom rozsahu zdvihu. Na zahraničnom serveri flowmountainbike.com sa dokonca vyjadrili, že s týmto systémom sa jedná o najlepšiu jazdnú charakteristiku vidlice Lefty akú kedy testovali.


O čo teda presne ide?

Systémom 2Spring budú vybavené všetky nové vidlice Lefty a tiež bude dostupný ako bezplatná prestavba vidlíc starších ročníkov. Nejedná o bezpečnostný „recall“, ale o dobrovoľný update na nový lepší systém vidlice, ktorý sa môže robiť napríklad pri pravidelnej servisnej prehliadke vidlice a ktorý bude hradený značkou Cannondale. K bezplatnej prestavbe môže dôjsť u všetkých vidlíc Lefty Hybrid (vidlice bez krycej manžety) modelových ročníkov 2014 až 2017.


Prestavba vidlice na nový systém bude teda zadarmo pre bicykle spadajúce do vyššie spomínanej kategórie. Podmienkou je dodanie dokladu o kúpe, vyplneného záručného listu alebo „warranty card“. V prípade nedodania dokladov, či upgrade starších vidlíc, je cena samotného dielu 69.99 € plus je nutné pripočítať náklady na prácu. S upgradom sa samozrejme netreba hneď ponáhľať, akcia nemá časové obmedzenie a Cannondale ju ponúka ako benefit pre svojich zákazníkov. Taktiež ešte treba rátať s tým, že tento upgrade prebieha v podstate na celom svete, takže je možné, že váš najbližší servis ešte nemá dostatok týchto produktov, čo by ale časom nemal byť problém.

Ak náhodou vlastníte pomerne nový model bicykla Cannondale, je možné, že upgrade tam už je implementovaný. Spoznáte to jednoducho pomocou zelenej nálepky 2Spring. Ak máte model vidlice s „manžetou“ (teda starší ako 2014) tento upgrade je taktiež možný ale už za spomínanú cenu 69.99 €.

Cannondalu to síce trvalo trochu dlhšiu dobu, ale výsledkom je finálne riešenie, ktoré nielen definitívne odstraňuje problémy s pérovou podložkou, ale taktiež ponúka naviac výrazné zlepšenie chodu a celkovej charakteristiky vidlice Lefty.

Možnosti servisu v MTBIKER centre Hrádok

Keďže sme oficiálnym predajcom bicyklov Cannondale, je možné túto zmenu vykonať aj u nás (kontakt MTBIKER centrum), ale zatiaľ len po dohodnutí konkrétneho termínu a dodania potrebných údajov. Prípadne je možné bicykel nechať poslať do oficiálneho servisného strediska Aspire Sports.

EDIT: Podpora bezplatnej výmeny bola ukončená dňa 20.10.2017 a viac sa dozviete v oficiálnom stanovisku značky Cannondale.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 

Podobné články

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Na čo pozerať pri výbere brzdového kotúča?

Na čo pozerať pri výbere brzdového kotúča?

Pokiaľ ste toho názoru, že na veľkosti a ani na hrúbke nezáleží, tento článok pre vás asi nebude vhodný.
keyboard_arrow_up