Pozvánka: Kam za teplom na jarný tréning?

Zima tento rok poriadne pritvrdila a väčšina cyklistov a triatlonistov už túžobne očakáva, kedy rozmrznú snehy a ľady, aby mohli dofúkať plášte alebo galusky a vyraziť von naháňať sa za slnečnými lúčmi.

Ak patríte medzi tých, ktorí neradi čakajú a aktívne riešite akútny nedostatok krútenia pedálmi, máme pre vás okrem valcov a trenažérov ďalší tip a o to príjemnejší!
Vydajte sa už po 13-krát za teplom so Sporttour.sk. Opäť ako každú jar sú pripravené tradičné a obľúbené destinácie v Chorvátsku, ale aj jedna novinka v podobe talianskeho mestečka Cattolica, neďaleko San Marina a Rimini. Okrem novej destinácie pripravili aj zopár noviniek, ktoré posunú kvalitu pobytu a tréningu o úroveň hore tak, aby ste z týchto jarných tréningových hodín a kilometrov mohli ťažiť počas celej sezóny.


Ale pekne poporiadku

Úvod sezóny je naplánovaný na Taliansko, kde sa bude konať od 18.3. do 26.3.2017 Bike & Triathlon tréningový kemp v mestečku Cattolica neďaleko Rimini. Táto lokalita nie je úplnou novinkou v ponuke, keďže do roku 2013 sa tu konali tréningové kempy pravidelne a je čas sa do tejto lokality opäť vrátiť.


Čo táto lokalita ponúka?

  • špičkový 4* bike hotel s fantastickou talianskou kuchyňou
  • profil na trénovanie od úplných rovín až po veľké kopce, kúsok od hotela je jedna z najkrajších ciest na bicykle Via Panoramica, kadiaľ viedla aj trasa Giro d´Italia
  • plaváreň v pešom dosahu od hotela a wellness priamo v hoteli
  • teploty 12°C a viac °C v tieni

Okrem spomínaných vecí je výhodou aj poloha hotela, ktorá umožňuje zobrať so sebou prípadne aj necyklistku alebo necyklistu, ktorý si vie spraviť program na promenáde okolo pláže alebo si spoločne zájdete na výlet do San Marina, či historického centra Rimini.

Pokračovať budeme v Šibeniku a okolí od 25.3. do 2.4.2017 na Prvých jarných kilometroch 2017, kde si po minuloročnej premiére v hoteli Ivan zopakujeme túto destináciu najmä pre jej super kvalitu, pod ktorou sa nemyslí len skvelá strava a ubytovanie v hoteli, ale aj rozmanitosť ciest v okolí a blízkosť krásneho mesta Šibenik.

Výhody sú nasledovné:

  • skvelý 4* hotel Ivan, kde je každé jedlo gastronomickým zážitkom
  • rovinatejšie profily ciest v okolí vhodné hlavne na prvý tréning na bicykli po zime
  • samostatne stojaci rezort, ktorý ponúka veľa možností, napríklad aj pre bežcov
  • teploty od 14°C do 20°C v tieni


Záver jarnej prípravy bude už tradične v Baške Vode na 13. ročníku Jarných kilometrov. Lokalitu netreba väčšine zvlášť predstavovať a 4*hotel Horizont je tiež už stálicou v ponuke. Na rok 2017 je ale pripravený nový 4* hotel Slavija v centre Bašky Vody, ktorý ponúka ešte vyšší štandard ubytovania, služieb a stravovania. Okrem nového hotela sú v ponuke pripravené aj ďalšie novinky ako sprievodné vozidlo počas tréningu hlavnej skupiny, odvoz mikrobusom na plaváreň v Makarskej alebo rôzne prednášky, ktoré vám spestria večerný program.


Plusom lokality okolo Bašky vody sú hlavne:

  • kvalitný hotel s fantastickým wellnessom pre lepšiu regeneráciu
  • stovky cyklistov, kde si každý nájde svojho sparinga na tréning
  • príjemné prostredie Makarskej riviéry
  • zvlnený terén, ktorý umožňuje aj tréning sily pred začiatkom pretekového obdobia

Ak sa už rozhodnete ísť bicyklovať kamkoľvek, nezabudnite, že takýto tréning nie je len o kilometroch a hodinách, ktoré strávite v sedle bicykla a ktoré zúročíte počas sezóny, ale je to hlavne o zmene prostredia, kvalitnej regenerácii tela aj mysle a v neposlednom rade o dobrej partii kamarátov a známych, s ktorými si môžete zajazdiť každý deň, a tak dlho ako chcete bez toho, že by ste sa museli tak ako doma prácne dohovárať, kto kedy môže a chce . Rozhodujte sa rýchlo, posledné miesta sa väčšinou zapĺňajú začiatkom februára.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Aké boli tvoje Jarné kilometre v Chorvátsku? Moje boli SMART.

Aké boli tvoje Jarné kilometre v Chorvátsku? Moje boli SMART.

Tento report, ak ho tak vôbec môžem nazvať, bude mierne netradičný. Dal som si skrátenú verziu a plány sa mierne skomplikovali. Ale poďme pekne poporiadku.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
keyboard_arrow_up