Vysoké Tatry na elektrobicykloch? Áno! Požičovňa s vodcom či bez...

Vo Vysokých Tatrách otvoril ebajk® so svojím rental partnerom ABL Snow (Areál bežeckého lyžovania) požičovňu elektrobicyklov. Princíp elektrobicykla využijete najviac práve v horách, tak prečo nie aj v našich Tatrách?

Nápad vznikol v areáli pod skokanskými mostíkmi na Štrbskom Plese, kde sa celú zimnú sezónu požičiavajú bežky. Ale s príchodom teplejších dní vynikala čoraz viac otázka majiteľa Petra „Frankyho“ Mosného: „Čo budeme robiť v lete?“ Odpoveď prišla rýchlo a za pár týždňov už stáli elektrobicykle a stany s logom ebajk-u a ABL Snow naproti hotelu FIS.

Bronzová sudička

Aby sa požičovni ebajkov darilo aspoň tak ako požičovni bežiek, prišiel na slávnostné otvorenie bronzový olympionik a biatlonista Pavol Hurajt pokrstiť „tatranský“ elektrobicykel sektom. „Nech sa vám darí, hodí sa to sem!“ Želá požičovni Pavol Hurajt, ktorý pod skokanskými mostíkmi rád zapózoval fotografovi: „Už som tieto Haibiky riadne vyskúšal. Sú to kvalitné stroje.“


Tatranský vodca

Peter Mosný „Frenky“, majiteľ požičovne a majster sveta v námornom jachtingu, je akčný muž. V zime o štvrtej ráno spolu s Ivicou Pallovou, bývalou pretekárkou v bežeckom lyžovaní, ratrakuje svahy v okolí Štrbského Plesa. Teraz sa stal tatranským ebajkovým vodcom: „Vo Vysokých Tatrách sa nesmie jazdiť všade, máme to tu obmedzené a je to prísne. Ľudia si síce môžu elektrobicykle požičať a jazdiť, kam si sami vyberú, ale ja im odporúčam vybrať si jednu z našich piatich trás. Bonusom je výklad po ceste so zastávkami a zážitok garantujem“. Ide o trasy Garlachov, Popradské Pleso, Sliezsky dom, Štôla a Važecká jaskyňa.

Haibike SDURO HardNine 5.5

Tatry a ich terén si zaslúži stabilný, odolný horský ebike s pevným zadným rámom. Je stavaný pre túry v stredne náročnom a ľahkom lesnom teréne, pohodlný pre jazdu po lesných či poľných cestách. S veľkosťou kolies 29" bude stabilný v dlhých tiahlych zjazdoch a celkovo pri rýchlejšej jazde. Tento ebike poháňa elektromotor Yamaha PW, s funkciou „Zero-Cadence System“, ktorý zaberá s okamžitou účinnosťou od úvodného šliapnutia do pedálov. Elektronika motora umožňuje maximálny krútiaci moment 75 Nm. Je obľúbený vďaka svojmu športovému ladeniu, kompaktnému vzhľadu a nižšej hmotnosti. Batéria má kapacitu 500 Wh.

Slávnostné otvorenie tatranskej požičovne zľava: Miriam Bednárová (ebajk), biatlonista Pavol Hurajt (krstný otec), Ivica Pallová a Peter „Franky“ Mosný (majitelia požičovne)

Trasy

Ako bolo vyššie spomenuté, nechýba celkovo 5 trás, na ktoré sa môžu klienti vybrať so sprievodom, resp. ebajkovým vodcom. Medzi nimi nájdete Gerlachov, Popradské pleso, Sliezsky dom, Štôlu alebo trať k Važeckej jaskyni. Nebude chýbať zaujímavý výklad a o zábavu tak bude postarané.

Trasy: Gerlachov a Popradské pleso

Trasy: Štôla, Sliezsky dom a Važecká jaskyňa

Viac informácií nájdete na stránkach ABL alebo ebajk.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Ebike pre väčšinu Slovákov - univerzálny a praktický Haibike Trekking 4

Video: Ebike pre väčšinu Slovákov - univerzálny a praktický Haibike Trekking 4

Ako by vyzeral praktický ebike, keby sa vyberal podľa toho, kde a ako ho bude našinec využívať?
Test: Lapierre E-Zesty AM 9.4 2024 – pán bicykel

Test: Lapierre E-Zesty AM 9.4 2024 – pán bicykel

Po ročnej odmlke sa ku mne dostal konečne bike na test. A rozhodne nie nejaký obyčajný.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
keyboard_arrow_up