Zdroj: www.redbull.com

Cez víkend opäť ožíva svetový pohár XCO a DH, tentoraz vo vysokých horách Andorry

Aj keď teraz celý cyklistický svet žije atmosférou Tour de France, cez víkend sa koná aj niečo pre milovníkov horskej cyklistiky – najlepší jazdci si dávajú zraz v Andorre na ďalšom kole svetového pohára.

Svetový pohár pokračuje svojím štvrtým kolom v prípade zjazdu a tretím kolom v prípade XCO. Známe lyžiarske stredisko Vallnord leží vysoko v horách Andorry uprostred Pyrenejí a práve nadmorská výška trochu komplikuje situáciu mnohým bikerom, pretože nie každý v nej dokáže podať optimálny výkon, o čom sme sa už neraz presvedčili – napríklad v prípade českej hviezdy Jaroslava Kulhavého a mnohých ďalších. „Vyladenie“ organizmu vo vyššej nadmorskej výške je hotová veda, ktorá nedá spávať aj najlepším trénerom, a tak bude zaujímavé sledovať, komu sa bude dariť, kto prekvapí a kto naopak poriadne vyhorí. Celý program bude vrcholiť cez víkend, kedy v sobotu čakajú finálové jazdy v DH a nedeľa bude tradične patriť „chrtom“.



Na Redbull TV budete môcť sledovať „live“ finále zjazdu a tiež elitné kategórie v rámci XCO – prípadne, ak to nestihnete, nie je problém si pustiť neskôr záznam. Určite to bude vhodné „spestrenie“ k Tour de France.

[Foto na úvode: www.redbull.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan – zrodený pre horskú cyklistiku

Peter Sagan – zrodený pre horskú cyklistiku

Ako vníma Peter Sagan cyklistiku po tých všetkých rokoch na vrchole, čo sa mu páči na modernom XC a čo hovorí na nové technológie a komponenty? Pozrite si rozhovor s ikonou cyklistiky.
Jarný šprint 2024 – keď je aj južný vietor krutý

Jarný šprint 2024 – keď je aj južný vietor krutý

V nedeľu 28. apríla sa konal už 13-ty ročník tejto časovky do vrchu. No a ako sa mi darilo? Obhajoba síce nevyšla, ale na jeden zo stupienkov víťazov som sa postavil.
Domáce XCO odštartovalo v Drozdove

Domáce XCO odštartovalo v Drozdove

Predošlý víkend odštartovalo domáce XCO úvodným kolom v Drozdove. Pretekárov potrápili náročné podmienky, o ktoré sa postaralo nepriaznivé počasie.
keyboard_arrow_up