UCI kolekcia SMS Santini – nielen originálny dres majstra sveta

Symbol dúhy na drese patrí medzi najväčší cieľ mnohých cyklistov v ich kariére. No ako fanúšik máte tiež možnosť si jeden obliecť, prípadne siahnuť po menej nápadných kúskoch s týmto ikonickým motívom.

Určite ste pri jazdení zaregistrovali, ak niekto okolo vás prešiel v drese s „majstrovským“ dizajnom. Ak sa vám páči a radi by ste mali v podstate rovnaký (či už na jazdenie alebo ako pamiatku) ako tí najlepší na svete, SMS Santini ponúka ten skutočný originál. Je to vďaka partnerstvu s cyklistickou federáciou UCI, na základe ktorého zabezpečuje dresy naprieč všetkými disciplínami pod jej záštitou. Ale netreba sa „obmedzovať“ len na dres, v rámci ucelenej kolekcie je toho ešte oveľa viac...


Originálny majstrovský dres s krátkym rukávom

Základ kolekcie tvorí originálny dres majstra sveta spoločný pre všetky disciplíny. Nezáleží na tom, či sa jedná o cestnú cyklistiku, MTB alebo cyklokros, majster sveta bude mať vždy tento dres. Logo UCI prešlo zmenou v dizajne a rovnako sa nezabudlo ani na vylepšený strih a materiály. Je vyrobený z materiálu Kantoo, ktorý tvorí prednú časť, rukávy a zadnú stranu tvorí látka Cyber Rider. Tá sa vyznačuje extrémne nízkou váhou, vysokou priedušnosťou a skvele sa prispôsobí tvarom tela. Celkovo má dres úzky, teda presnejšie povedané, aerodynamický strih. Celorozopínaci zips a trojica zadných vreciek je samozrejmosť. Cena dresu je 85 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Majstrovský dres pre kategórie Masters

Úplne rovnaké vlastnosti, teda použité materiály a strih ako klasický majstrovský dres, má aj ten určený pre kategórie Masters. Opäť sa samozrejme jedná o originály dizajn v rámci oficiálnej spolupráce s UCI. Cena dresu je 85 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


„Civilnejšie“ prevedenie

Ak si „netrúfate“ obliecť oficiálny majstrovský dres, no pozdáva sa vám základný dúhový dizajn a elegantný štýl, môže byť ideálna kolekcia UCI Fashion. Tá v sebe nesie hlavný motív, no v ďaleko striedmejšom prevedení. Dôraz na strih a kvalitné materiály zostal zachovaný. V tejto ponuke nájdete dvojicu dresov, UCI Fashion a UCI Iride. Obidva sú vyrobené z látky Kantatoo, ktorá je ľahká a priedušná.


Túto dvojicu dresov ideálne dopĺňajú krátke nohavice z rovnakej kolekcie. Výhodou ich dizajnu je možnosť ľahkej kombinácie aj s inými dresmi, pretože sú v podstate celočierne a ich „príslušnosť“ prezrádzajú symboly dúhy na spodnej časti stehien – konkrétne na hlavnom leme. Samozrejme sa jedná o top prevedenie s dôrazom na vysoký komfort, ktorého základom je výstelka GIT. Tá obsahuje gélové jadro, takže výrazne absorbuje nepríjemné vibrácie a pritom si dlhodobo dokáže držať svoj tvar. Jej prednosti oceníte najmä počas dlhých hodín v sedle. Komfort zvýšia sieťované traky a anatomický strih. Cena je 109 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Voľnočasové oblečenie a doplnky

Svoju príslušnosť k fanúšikom cyklistiky môžete dať najavo aj mimo bicykla. Ideálne sa na to hodí napr. tričko s motívom dúhy v elegantnom prevedení, ktoré zbytočne „nekričí“. Výborne sedí aj vďaka čiastočnej kombinácii s lycrou. V prípade, že sa ochladí, môžete siahnuť po mikine, ktorej nechýbajú vrecká na ruky a ako ochrana pred vetrom slúži vetruodolná kapucňa. Dúhový dizajn nájdete na vreckách a v zadnej časti kapucne.


Ak si potrpíte na detail, potešia vás aj základné doplnky ktorými všetko môžete vyladiť k dokonalosti. Sem patrí v prvom rade cyklistická (retro) šiltovka a samozrejme ponožky. Klasická taška na jedlo (musetta) a veľká šiltovka so sieťovanou zadnou časťou, nájdu využijete opäť aj v „civilnejšom“ prostredí.


V prípade, že máte doma „malého fanúšika“, potešiť a prípadne trochu motivovať ho môžete cyklistickým dresom alebo klasickým tričkom s krátkym rukávom – oboje k dispozícii v špeciálnych detských veľkostiach.


Dúha sa stala výrazným symbolom cyklistiky a nemusíte vyhrať majstrovstvá sveta, ak sa vám tento motív páči. Okrem originálneho dresu sú v ponuke aj dresy, nohavice a doplnky, ktoré toľko „nekričia“ a nesú menej nápadné prevedenie. Pre všetky ale platí jedno spoločné – kvalitné spracovanie a použité materiály hodné toho, aby ich obliekali tí najlepší. Viac informácií o celej kolekcii vrátane cien pre slovenský trh nájdete na stránkach santini-sms-shop.sk/timove-oblecenie/.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Čisté merino je menej príjemné na pokožke, syntetika horšie odoláva baktériám a preto zapácha. Nastal čas na použitie vlákna z rastlín?
keyboard_arrow_up