Obnova cykloturistických trás v okolí Skalice a nové trasy na Liptove

Viac ako 50 km cyklotrás bolo nedávno obnovených pri Skalici a navyše viac ako 40 km pribudlo pod Tatrami, vrátane ďalšieho úseku Podtatranskej cyklomagistrály. Pozrite sa, ktoré úseky sú to presne...

V priebehu mesiaca september sa zrealizovala kompletná obnova cykloturistického značenia okolo mesta Skalica, vďaka Slovenskému cykloklubu (SCK) v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom. Počas práce sa prešlo mnoho zaujímavých lokalít ako je Zlatnícka dolina, Baťov kanál, hrádza Moravy, Šmatlavé uhlisko, skalické vinohrady a Koválovské lúky, ktoré si môžete vychutnať na bicykli spolu s obnovenými cyklotrasami. Bolo osadených 20 nových cyklosmerovníkov, 3 malé cyklosmerovníky a na ďalších 15 bol obnovený náter. Následne sa domontovalo aj veľké množstvo cyklosmeroviek.



Skalické obnovené trasy:

  • 2202 – Baťov kanál – Skalica – Nad Chvojnicou – 22,1 km
  • 5208 – Veľký Skalický okruh – 28,2 km
  • 8228 – Okruh nad Sudoměřickým potokom – 3,9 km
  • 8229 – Spojka na Troch kopcoch – 1,2 km


Koncom septembra sa ešte stihlo pracovať na Liptove, a to v spolupráci s organizáciou cestovného ruchu Región Liptov a značili sa 3 nové trasy. Dve z toho v podhorí Západných Tatier, jedna v Malužinskej doline. Pracuje sa na prepojení Tatier zo západu na východ, ideálne mimo zóny dopravy, z tohto dôvodu sa úvodný úsek začal značiť v červenej Podtatranskej magistrále, a to od obce Kvačany do ústia Žiarskej doliny. Budúci rok je naplánované pokračovanie ďalej v smere Podbanské. Z Liptovského Trnovca vedie ďalšia trasa nad obec, tá tvorí okruh, kde môžete vidieť krásne výhľady na okolité obce. Posledná trasa, ktorá bola značená, vedie do Nízkych Tatier, konkrétne do obce Malužiná a odtiaľ do Malužinskej doliny. Rovnako táto trasa v doline vytvára okruh. Stretnúť sa tam môžete s Malužinským tajchom a s mnohými lesníckymi chatami. Dokopy sa osadilo 22 nových cyklosmerovníkov, 2 malé cyklosmerovníky a 1 drevený kôl.



Liptovské nové vyznačené trasy:

  • 007 – Podtatranská cyklomagistrála – 16,2 km
  • 5488 – Okruh Liptovský Trnovec – 10,2 km
  • 5487 – Malužiná – Malužinský tajch - Chorupné – 15,2 km


Ďalšie označené kilometre trás môže využívať každý nadšenec cyklistiky a prírody. Všetky tieto lokality majú svoje čaro a oplatí sa ich vidieť. Stačí, ak si naplánujete trasu, sadnete na bicykel a môžete vyraziť, pretože vďaka tejto novej obnove a práci sa určite nestratíte.
report_problem Našiel si v texte chybu?
KeTriNM 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tento tip na výlet mám v hlave už veľmi dlho. Zádrheľ je v tom, že vždy, keď túto trasu idem, akosi zabudnem fotiť.
Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Bojnice su známe predovšetkým ich histórou a zámkom. Vedeli ste, že sa neďaleko nachádza aj parádne trailcentrum, ktoré je vhodné takmer pre všetkých?
keyboard_arrow_up