Nový tím SKIBIKECENTRUM.CZ zahájil enduro sezónu na Mondrakeroch

Enduro sa teší u našich západných susedov vysokej popularite, o čom svedčí aj úroveň pretekov Českej Enduro Serie. V nich sa predstavil aj nový tím s cieľom šíriť dobré meno značky a „enduro lifestyle“.

Mondraker a jeho české zastúpenie SKIBIKECENTRUM.CZ patria medzi tých, ktorí výrazne podporujú pretekárov, a to vďaka zaujímavému programu napriek všetkými disciplínami – XC, XCM, enduro a downhill. Čím je daný jazdec aktívnejší, tým výhodnejšie podmienky môže získať na dvoch úrovniach – Hobby a Team. Rovnako jazdcom pomôže aj možnosť zázemia v tímovom stane na podujatiach Českej Enduro Serie a ďalšie výhody. Podrobnosti o celom programe sa dozviete na tomto odkaze.

Úvodné kolo

No a práve nový enduro tím SKIBIKECENTRUM.CZ čítajúci 10 členov zahájil uplynulý víkend svoju prvú sezónu v Koutech na úvodnom kole Českej Enduro Serie. Jeho kompletné zloženie sa skladá z jazdcov:
  • Zdeněk Fiedler
  • Jirka Paták
  • Ondra Paur
  • Štěpán Landa
  • Martin Mauer
  • Martin Durchánek
  • Zdeněk Fryč
  • Radim Odstrčilík
  • Honza Vošta
  • Karel Kuric

„Kapitán“ Ondřej Paur po 15-tich rokoch v XCO presedlal na túto, stále pomerne sviežu disciplínu a dodáva: „Množstvo pretekárov využilo podmienky nášho Racing programu, ktorý ponúka naozaj výhodné ceny na modely Mondraker. E-shop Skibikecentrum.cz ako distribútor by tak rád dostal Mondraker do povedomia a zároveň pomohol aktívnym pretekárom. V disciplíne akou je XCO a maratón už jeden tím máme a ten preháňa modely Podium. Španielska značka ponúka množstvo bicyklov pre enduro/DH, kde má aj korene, a preto vznikla myšlienka enduro tímu. Naším cieľom je vytvoriť hlavne pohodovú partiu, ktorá bude jazdiť na rovnakých bicykloch a šíriť povedomie. Aj preto sme sa stali partnerom seriálu Českej Enduro Serie.“


Dojmy jazdcov

Prvé kolo na podujatí Koutech je za nami a opýtali sme sa jazdcov, aké boli ich pocity. Najlepším bol Jirka Paták

Jirko, prečo práve Mondraker?
Najmä pre geometriu a odpruženie, teda forward geometry a zero suspension. Jazdím model Dune v AMG prevedení - smerom nadol regulárny DH, do kopca zase efektívne XC. Pretekársky stroj ako sa patrí...

Aké sú Tvoje plány?
Užiť si v prvom rade Českú Enduro Sériu, Blinduro a ak to vyjde, aj nejaké preteky v zahraničí.

A prečo práve enduro?
Pokiaľ si dobre pamätám, najskôr som jazdil a až potom chodil . Enduro je ako švajčiarsky nožík – od každého niečo, a to ma najviac baví .

Aký je Tvoj pocit z prvých pretekov?
Kouty mám rád, myslím, že sa jedná o najťažšie preteky u nás a vybojoval som nakoniec 23. flek v elite a 41. celkovo. Výborné podujatie s účasťou okolo 500 jazdcov a za mňa rozhodne super víkend.

Veľkou nádejou dobudúcna je najmä mladý Zděnek Fiedler (rok narodenia 2002), ktorý obsadil v kategórii Hobby absolútne 5.miesto a druhé v kategórii.


Ako sa Ti jazdí na Mondrakeri?
Zvyknúť si na výrazne dlhší bike mi dalo spočiatku celkom zabrať. Musel som trochu zmeniť štýl jazdy, ale teraz by som sa už na „krátky“ nevracal.

Aké sú Tvoje ciele?
Posunúť sa s časmi o kus ďalej a zlepšiť výsledky.

Čo hovoríš na prvé kolo?
Preteky v Koutech som si užil, trate boli výborné. Víťazstvo v mojej kategórii mi uniklo o pár sekúnd, ale o to viac sa teším na ďalšie kolo do Klínů.


Už za dva týždne sa tím opäť predstaví na druhom podniku Českej Enduro Serie v Klínech. Tam si rovnako budete môcť otestovať aj horúcu novinku – Foxy 29. Tento nový model vychádza z obľúbeného Foxy Carbon (postaveného na 27,5-palcových kolesách) a dá sa označiť za akýsi vstup značky medzi 29-palcové modely s vyšším zdvihom. Viac o ňom si môžete prečítať na tomto odkaze.


Ciele tímu sú samozrejme ešte väčšie, ale prioritou celého snaženia je v prvom rade dobrá partia, množstvo jazdenia a šírenie „enduro lifestyle“.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Obľúbená séria medzi hobby jazdcami má veľkú popularitu a v roku 2024 nás čakajú aj novinky.
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Sú softshellové nohavice Virt II skutočne natoľko univerzálne ako vyzerajú? Aký typ cyklistu ich ocení najviac?
keyboard_arrow_up