Enduro World Series 2018 – je sa na čo tešiť

Čoraz viac bikerov registruje „značku“ EWS [i: dabl ju: es], ktorá si každoročne upevňuje svoje meno. V roku 2018 sa opäť dostanete do rôznych kútov sveta, kde sa budú posúvať hranice. Poďme sa pozrieť, čo nás čaká...

Takýto veľký formát pretekov by sa samozrejme nezaobišiel bez kvalitnej spolupráce spoluorganizátorov a lokálnych nadšencov. Ako popísal výkonný riaditeľ EWS - Chris Ball: „Sme naozaj hrdí, že naša šiesta sezóna privíta niekoľko nových lokalít s niekoľkými klasikami. Za tie roky sme vybudovali skvelé a dlhotrvajúce partnerstvá a je vzrušujúce vidieť neustály športový rast. Očakávame, že rok 2018 bude vyvážený v rámci cestovania, drámy z pretekov a logickou dostupnosťou pre divákov.“


Šiesta sezóna bude obsahovať opäť 8 pretekov na troch kontinentoch. V prvej polovici roka začne so štyrmi úplne novými destináciami.


Všetko odštartuje v marci v Južnej Amerike, neďaleko hlavného mesta Čile - Santiago v Lo Barnechea. Tu si jazdci určite prídu na svoje v pohoriach dominantných Ánd. Povrch tu pripomína mesačnú krajinu a ponúka niečo naozaj jedinečné.


Druhé kolo sa presunie o niečo severnejšie, a to prvýkrat do Kolumbie. V Manizales bude všetkého dostatok. Od borovicových lesov, cez bujné dažďové pralesy, až celosvetovo známe kávové plantáže. Štart začne mestským prológom s následným celodenným jazdením v okolitých horách.


Do Európy sa vracia EWS na ďalšie nové miesto - Olargues - Montagnes Du Caroux. Nachádza sa juhozápadnej časti Francúzska. Táto oblasť je synonymom pre slávne enduro preteky Epic Enduro. Technické a fyzické schopnosti jazdcov preveria skalnaté trate v dva dni trvajúcom podujatí.

Štvrtá EWS sa presťahuje blízko k slovenským hraniciam a prvýkrát sa pôjde v dvoch krajinách. Rakúsko-slovinské pohraničie bude testovať jazdcov aj na najdlhšej rýchlostnej skúške v histórii EWS. A to som si myslel, že „TOP OF THE WORLD“ vo Whistlery nič neprekoná. Uvidíme, čo si lokality v Jamnica (Slovinsko) a Petzen (Rakúsko) pripravia.


Po ročnej pauze opäť zavíta seriál EWS do oblasti masívu Mont Blanc La Thuile v Taliansku. Jazdci sa môžu tešiť na klasické alpské single: dlhé, strmé zjazdy, náročné výstupy a lanovky, aby sa udržala rýchlosť na trati. La Thuile bude hosťovať EWS už tretíkrát. Prečo by nie, keď je niečo dobré, treba to zopakovať.


Pamätám si na zábery zo Sobrarbe v Španielsku. V priebehu pol hodiny pretekov sa spustil lejak tak, že odnieslo stany na konci rýchlostnej skúšky. Avšak ponúknuť má táto lokalita naozaj veľa. Bude to veľkolepé. Štart z hradu z 12. storočia, impozantné Pyreneje - skrátka, je sa na čo tešiť. Dva dni pretekania dajú určite zabrať.


Čo by EWS bola bez veľkého finále vo Finale Ligure? Talianske pobrežie púta krásnou scenériou hôr končiacich priamo na pláži talianskej riviéry. Je to perfektné miesto k záveru sezóny a ocenenia šampióna Enduro World Series 2018.

(zdroj fotiek: enduroworldseries.com a foto na úvode: trekfactoryracingdh.com)
report_problem Našiel si v texte chybu?
MartinKas 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Sú softshellové nohavice Virt II skutočne natoľko univerzálne ako vyzerajú? Aký typ cyklistu ich ocení najviac?
Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
keyboard_arrow_up