Cestné bicykle od 2 000 € do 3 000 € - tam, kde pomaly miznú kompromisy

Pri tejto cenovej relácii si bez problémov vyberie vhodný model ako začínajúci pretekár, tak aj „hobby“ jazdec s dôrazom na maximálne pohodlie.

Samozrejme, 1 800 € a viac nie je v žiadnom prípade zanedbateľná suma, no pri tejto investícii sa už skutočne nemusíte báť veľkých kompromisov. Bicykle sú ľahké, odolné a rovnako si môžete vybrať zo širokej škály podľa vašich preferencií – či už vzhľadom na konštrukciu a zameranie alebo na základe inklinácie k niektorej obľúbenej značke. V dnešnom predstavení prinášame niekoľko vhodných adeptov z rôznych kategórií.

Giant Propel Advanced 1

Najmä začínajúci pretekári ocenia možnosti, ktoré ponúka model postavený na dlhodobom testovaní vo veternom tuneli. Pritom všetkom patrí karbónový rám Propel medzi jedny z najľahších vo svojej kategórii. Nechýbajú osvedčené technológie, ako OverDrive alebo PowerCore pre maximálny prenos sily a spoľahlivé ovládanie. Základ tvorí mechanická sada Shimano Ultegra, kolesá s vyšším profilom sú z vlastnej produkcie Giant pod názvom P-A2 Aero. Cena sa pohybuje okolo 2 149 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Infinito CV 105 Compact

Bicykel vytvorený špeciálne pre tie najťažšie klasiky a jednorázovky po kockách. Vďaka technológii Countervail, dokáže efektívne eliminovať jemné vibrácie a spolu s vysokou priechodnosťou pre plášte, ho môžete ľahko nasadiť 28-palcové gumy. Geometria je kompromis medzi športovým posedom a tým pre dlhé hodiny v sedle – jednoducho, veľmi univerzálna. Pohon má na starosti Shimano 105 v kompaktnom prevedení, kolesá patria pod taliansky Fulcrum, konkrétne model Racing 7 LG. Cena bicykla sa pohybuje okolo 2 999 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


GHOST NIVOLET 8.8 LC

NIVOLET spadá rovnako do kategórie univerzálnych bicyklov, teda takých, ktoré sa nebránia dlhým výjazdom, športovej jazde a bez problémov zvládne aj prípadné preteky. Karbónový rám a celokarbónová vidlica sa postarajú o nízku hmotnosť, tuhosť a tiež pohodlie. Zaujímavosťou je použitie elektronickej sady Shimano Ultegra Di2, takže radenie bude vždy strojovo presné a spoľahlivé. Na poste kolies nájdete model od Fulcrum, obutý do plášťov Continental Grand Prix 4000. Cena sa pohybuje okolo 2 599 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Urc 70

Celokarbónový rám s technológiou PowerCore sa postará v prvom rade o maximálny prenos energie a bude sedieť najmä výkonnostným jazdcom. Kotúčové brzdy s kotúčmi o priemere 140 mm sa postarajú o spoľahlivý brzdný účinok, a to aj v tých najhorších podmienkach. Základom je sada Shimano Ultegra vrátane bŕzd, prevodníky sú na tomto modeli kompaktné, takže sa nemusíte báť ani strmejších kopcov. Kolesá Mavic Ksyrium Disc na pevných oskách sú odolné, tuhé a vydržia poriadnu dávku kilometrov. Cena sa pohybuje okolo 2 799 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Felt VR4

VR v ponuke amerického Feltu označuje bicykle spadajúce do kategórie Endurance. Majú teda vzpriamenejší posed a konštrukcia rámu z karbónu UHC Performance komfortu výrazne napomáha. Rovnako sa kládol dôraz na dobrú priechodnosť pre širšie plášte. Pritom, ak máte chuť sa oprieť do pedálov, poskytne bicykel potrebnú tuhosť a akceleráciu. Pre tento typ bicykla sú kotúčové brzdy ideálna voľba, v tomto prípade v podaní modelu Shimano RS505. Zameraniu bicykla pomáhajú aj kľuky s prevodníkmi 48/32 zubov. Cena sa pohybuje okolo 2 339 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Cannondale CAAD12 Disc 105

O tom, že hliník ako materiál pre stavbu rámov nie je mŕtvy, už dlhé roky presviedča kolekcia rámov CAAD. Cannondale totiž spracovanie tohto materiálu vytiahol na úroveň, kde je rozdiel oproti karbónu naozaj minimálny – karbón na ňom nájdete v podobe vidlice. Vďaka tomu je cena priaznivá a naopak sa môže viac investovať do komponentov. Pri tomto modeli nájdete sadu Shimano 105, vrátane kotúčových bŕzd, zaujímavosťou sú kľuky z vlastnej produkcie značky. Cena sa pohybuje okolo 1 799 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Canyon Endurace CF 8.0

Ak si potrpíte na pohodlie a priemerná rýchlosť pre vás nie je hlavný ukazovateľ, modelový rad Endurace CF bude pre vás správna voľba. Bicykel je zameraný v prvom rade na pohodlie, čomu napomáha geometria a rovnako vlastnosti karbónového rámu. Ten dopĺňa celokarbónová vidlica. Kolesá DT Swiss P1800 sú zárukou spoľahlivosti počas každodenného používania, rovnako ako sada Shimano Ultegra 11 sp. Kompaktné kľuky pomôžu zvládnuť náročné stúpania o niečo ľahšie a budú ideálne aj pre začiatočníkov. Cena sa pohybuje okolo 1 899 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Orbea ORCA M20

Modelový rad ORCA reprezentuje pri značke Orbea bicykel, ktorý sa nebráni rýchlej jazde, a tiež poskytne pre ňu potrebnú geometriu, tuhosť a nízku váhu. Bude ideálna pre športových cyklistov, ktorí ocenia agresívnejší posed a okamžitú odozvu pri silovom zábere v náročných stúpaniach. Celokarbónový rám dopĺňa celokarbónová vidlica a obe tieto súčasti nesú označenie OME carbon. Zmena prevodov je v rukách sady Shimano Ultegra R8000 s kompaktným prevedením kľúk. Kolesá s 30 mm profilom patria pod Vision, konkrétne sa jedná o model Team 30 Comp. Cena sa pohybuje okolo 2 050 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Wilier GTR Team

Ľahký a obratný pre potreby pretekárov, pritom komfortný a všestranný pre tých, čo majú cyklistiku ako svoj koníček. Talianska značka Wilier týmto modelom mieri najmä na jazdcov, ktorí vyžadujú jeden model na „všetko“. Karbónový rám verzie Team váži vo veľkosti M 1 190 g a je dostupný v rôznych konfiguráciách. Pri pohode Shimano Ultegra R8000 a zapletaným setom kolies Shimano RS-010 sa cena pohybuje okolo 2 200 €. Súčasťou sú doplnky od FSA, Ritchey a Selle Italia. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Lapierre Pulsium 500 DISC CP

Ak sa nechcete rozhodovať medzi pohodlím a výkonom, skúste pozrieť na modelový rad Pulsium od Lapierre. Ľahký karbónový rám pomôže ľahšie zdolať akýkoľvek kopec, zatiaľ čo vďaka pružiacemu elementu SAT (Shock Absorption Technology), umiestnenému v hornej rámovej trubke, žehlí nerovnosti – to všetko pri zachovaní vysokej bočnej tuhosti. Celkovému zameraniu pomáhajú aj kotúčové brzdy Shimano RS505. Sada Shimano 105 sa postará o spoľahlivú zmenu prevodov, kolesá dodal Mavic v prevedení Aksium Disc, samozrejme na pevných oskách. Cena sa pohybuje okolo 2 899 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletnú ponuku a detailné informácie prosím navštívte domovské stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Každý, kto začne s cyklistikou, sa po pár rokoch začne obzerať po serióznejšom stroji. Prečo si práve X-ROAD získal moje srdce?
keyboard_arrow_up