Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?

Giant Contend AR 1 - 1 879 €

Contend AR 1 je pripravený voviesť ťa do sveta cyklistiky, dokonca s bonusom – dovolí ti objaviť aj zabudnuté kúty s horšími cestami. Sú na ňom osadené 32 mm plášte, no pohodlný hliníkový rám „znesie“ až 38 mm pneumatiky. O pohon sa stará rokmi overená mechanická sada 105 s bohatým rozsahom kazety, v spojitosti s hydraulickými brzdami. Tie bicykel zastavia za každých poveternostných podmienok. MOC bicykla je 1 958,29 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Giant Contend AR 1

Kellys ARC 10 - 719 €

Model ARC 10 ocení cyklista, ktorého cestná cyklistika len nedávno zaujala. Ponúka hliníkový rám s karbónovou vidlicou či 8-rýchlostnú sadu Shimano Claris. Kazeta s rozsahom 11 – 32 zubov ťa poženie vpred ako v stúpaniach, tak aj na rovinách. Hoci dnešným cestným bicyklom kraľujú kotúčové brzdy, tu predsa len ešte nájdeme „klasiku“ v podobe ráfikových bŕzd Tektro. Tie bicykel jemne odľahčia a stále sú spoľahlivé. MOC tohto modelu je 999 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Kellys ARC 10

CTM Blade Race 28 - 1 299 €

Slovenský model Blade Race s ľúbivou smaragdovou farbou zaujme svojím dizajnom už na prvý pohľad. Hliníkový rám je doplnený sadou Shimano 105, ktorá bohato postačí aj cyklistovi, ktorý začína mať vyššie ambície. Jedenásť rýchlostí je odstupňovaných na kazete s 11 – 32 zubami. Aj keď je kabeláž vedená vnútrajškom rámu, vstupuje doň až za hlavovým zložením, bicykel si hravo zoservisuješ aj doma. Jeho MOC je 1 349 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

CTM Blade Race 28

Lapierre PULSIUM 6.0 - 2 799 €

Dizajn modelu PULSIUM vyžaruje jediné slovo: pohodlie. Upravené uhly hlavovej a sedlovej rúrky oproti predošlému modelu zabezpečujú vzpriamenejší posed. Ruku k dielu prikladajú aj karbónové sedlové vzpery, ktoré sú ku zvyšku bicykla uchytené pomerne atypicky. Vďaka tomu však bicykel lepšie tlmí jemné vibrácie. Vyššie jazdecké ambície podčiarkuje aj sada Shimano Ultegra či kolesá DT Swiss. MOC tohto modelu je 3 299 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Lapierre PULSIUM 6.0

BMC Teammachine SLR SEVEN - 2 599 €

Švajčiarska presnosť a poznatky z profesionálnych modelov – toto sa pretavilo aj do modelu Teammachine SLR SEVEN. Karbónový rám bol vypracovaný pre čo najväčšiu aerodynamickú efektivitu, čo dokazuje aj kompatibilita s aero košíkmi. Z karbónu je vyhotovená aj sedlovka, a to znamená jediné – extra komfort. Bicykel však zostáva svižným aj vďaka sade Shimano 105 či rýchlym plášťom Vittoria Zaffiro Pro. MOC tohto bicykla je 2 899 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

BMC Teammachine SLR SEVEN

Marin Gestalt 2 28 - 1 479 €

Gestalt je v svete bicyklov akýmsi chameleónom. Dokáže poslúžiť ako gravel a aj ako endurance cestný bicykel. Číselné označenie „2“ má však bližšie na cestu, čomu je uspôsobené aj radenie v podobe sady Shimano Tiagra a mechanické kotúčové brzdy. Na druhej strane tu máme 32 mm plášte WTB Exposure Comp, ktoré zvládnu ďaleko viac, než len zlé cesty. Navyše, spolu s ráfikmi sú pripravené na bezdušové použitie. Jeho MOC je 1 649 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Marin Gestalt 2 28

Superior X-ROAD ISSUE - 1 999 €

Superior je známy tým, že ich cestné a gravel modely zdieľajú totožný rám a model ISSUE nie je výnimkou. Spolu s hliníkovým rámom a karbónovou vidlicou tak dostaneš do vienka aj priechodnosť pre 40 mm pneumatiky. Tým pádom môžeš po prebrázdení lokálnych ciest začať objavovať aj tie zabudnuté. Pomáhať ti v tom bude sada Shimano 105 a hydraulické brzdy. Na asfalte určite oceníš rýchle plášte Schwalbe One Performance. MOC tohto modelu je 2 099 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Superior X-ROAD ISSUE
Ešte viac zaujímavých modelov pre začiatočníkov aj mierne pokročilých cestných cyklistov nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
Cestné bicykle do 2 000 € - na pohodovú jazdu aj tréning PR článok

Cestné bicykle do 2 000 € - na pohodovú jazdu aj tréning

Hľadáte nové možnosti a pestrosť pre vaše výjazdy? Alebo začínate s cestnou cyklistikou a chcete bicykel na výlety aj trénovanie? Máme pre vás niekoľko tipov.
Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu PR článok

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu

Pohyb na dvoch kolesách je skvelá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvom. Prinášame výber dámskych bicyklov z našej ponuky pre rôzne kategórie.
keyboard_arrow_up